Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 27 Travanj 2015 13:26

Međunarodne biciklijada Marija Zvijezda pohodi Solin

 

 Misijska Europska Inicijativa - Kristov Stol drugi puta za redom organizira Mariju Zvijezdu - Međunarodnu biciklijadu u spomen na sv. Ivana Pavla II.

Biciklisti, njih 40-tak iz 15–ak biciklističkih klubova Hrvatske i Bosne i Hercegovine, će se vožnjom biciklima uputiti prema Banja Luci i to iz 7 smjerova, gradova i marijanskih svetišta koja je pohodio sv. Ivan Pavao II: Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo.

U utorak 28. travnja u Solin iz smjera Šibenika oko 14.30 sati stižu biciklisti Krešimir Palinić i Zvonimir Goreta (BK Faust Vrančić), koje će na Gospinom otoku dočekati župnik don Ranko Vidović i gradonačelnik grada Solina Blaženko Boban.

Susret biciklista iz svih smjerova planiran je u Banja Luci, prvu subotu mjeseca svibnja, 2.svibnja 2015., uz doček biciklista od strane biskupa Komarice. U nedjelju 3. svibnja zajednički će slaviti sv. Misu u Katedrali sv. Bonaventure, koju predvodi biskup Komarica.

Sve u duhu gesla ovogodišnje biciklijade Marija Zvijezda - "Kvasac dobra - za konsolidaciju bratstva i mira, međuvjerskoga dijaloga i prijateljstva", iz riječi pape Franje, kao duhovna priprema za njegov dolazak u Sarajevo i obilježavanje 10. godišnjice od smrti sv. Ivana Pavla II. i napajanje na duhovnim izvorima svečevih posjeta Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Uz molitvenu, moguća je i financijska podrška projektu, uz naznaku: "Podrži svog biciklista" na žiro-račun Kristova Stola:
IBAN/Žiro račun (PBZ):
HR6723400091110433489

Prošle godine je obzirom na broj sudionika i prijeđenih kilometara po biciklistu ukupno pređeno 11380 kilometara, ako bi uspjeli skupiti kunu po kilometru za svakog našeg biciklista, uspjeli bismo pokriti većinu troškova projekta za sve trase.

Radojka Bućan

web Plakat B MZ2 fill 664x936

 

 

 

Pročitano 2340 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr