Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Grad Solin organizira festival Putevima baštine u sklopu EU projekta Connecting Separated

Festival "Putevima baštine", organizira se u sklopu EU projekta "Connecting Separated" (Program IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007.-2013.)

U ponedjeljak 19. rujna 2016. s početkom u 19.00 sati će se upriličiti svečano otvorenje festivala Putevima baštine u prostorijama Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin, na kojem će se posjetiteljima obratiti gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević, predstavnici projektnih partnera te stručnjaci koji su sudjelovali na izradi projektnih materijala - arheolog Ivan Alduk, krajobrazni arhitekt Igor Belamarić i Stipe Božić ispred HGSS Stanice Split.

Uz otvaranje izložbe o projektu, bit će predstavljene turističke karte, katalog/vodič po kulturnoj ruti te promotivni video, nakon čega slijedi druženje za posjetitelje.

Ističemo da će se u jutarnjim satima odvijati likovne i eko radionice za djecu na novouređenoj šetnici na ušću Jadra, koja je također financirana sredstvima iz projekta Connecting Separated.

Svečano otvorenje šetnice održat će se u subotu, 24. rujna, kada će studenti, autori urbanih instalacija, provesti posjetitelje od točke i točke, dok će suvremeni umjetnik Vedran Perkov vizualne instalacije nadograditi onom zvučnom.

 

 

 

Pročitano 1990 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr