Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


URBACT: Predstavnici Grada Solina sudjelovali na međunarodnoj radionici u Bruxellesu

URBACT: Predstavnici Grada Solina sudjelovali na međunarodnoj radionici u Bruxellesu Zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić u društvu zamjenice gradonačelnika Osla, zamjenika gradonačelnika Antwerpena i predstavnika brojnih drugih europskih gradova

Sub>urban Reinventing the fringe

Grad Solin projektni je partner u URBACT III transnacionalnoj mreži europskih gradova "sub>urban. Reinventing the fringe.", usmjerenoj na poboljšanje kvalitete življenja u rubnim dijelovima grada. U sklopu projekta, od 12. do 14. lipnja 2017. u Bruxellesu je održana međunarodna radionica na kojoj su sudjelovali predstavnici gradova partnera - Antwerpena, Baia Mare, Barcelone, Beča, Brna, Cassorije, Dusseldorfa, Osla i Solina.

Na radionici je sudjelovala i mreža gradova Eurocities usmjerena na istu problematiku, a u prostorijama norveške ambasade organizirana je za javnost otvorena konferencija "Urban challenges. Fringe solutions."

Na panel diskusiji u sklopu konferencije sudjelovao je i predstavnik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, organizacije koja daje smjernice za iduće programsko i financijsko razdoblje EU, a zamjenici gradonačelnika Osla i Antwerpena uputili su preporuke Europskoj uniji, nacionalnim i regionalnim vlastima o potrebi prepoznavanja i aktivacije potencijala rubnih dijelova grada, nužnosti podržavanja inovativnog i fleksibilnog pristupa planiranju te važnosti suradnje različitih dionika i građana pri izradi i provedbi strategija i konkretnih projekata.

Na međunarodnom sastanku sa zamjenicima gradonačelnika Osla i Antwerpena susreo se i novoizabrani zamjenik gradonačelnika Grada Solina, Ivica Rakušić, koji je prepoznao važnost ovakvih projekata za dugoročni razvoj grada i uspostavio kontakte za buduću suradnju.

U idućoj godini provedbe Grad Solin razvit će javno dostupan, participativan akcijski plan za odabrani obuhvat s metodologijom i alatima koji su primjenjivi za razvoj ostalih dijelova grada, ali i drugih gradova u RH koji imaju slične izazove vezane uz infrastrukturne barijere i nedovoljno iskorištene potencijale naselja koja se nalaze na obodima gradova.

 

 

 

Pročitano 789 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr