Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Biskup banjalučki mons.dr. Franjo Komarica posjetio je prasvetište Gospe od Otoka

 

Mons. dr. Franjo Komarica biskup banjalučki je na poziv župnika župe Gospe od Otoka don Ranka Vidovića i gradonačelnika Dalibora Ninčevića posjetio u četvrtak 17. kolovoza 2017. prasvetište Gospe od Otoka i naš Solin.

Uz gradonačelnika Ninčevića i župnika don Ranka Vidovića, koji su s radošću u posjet primili banjalučkog biskupa mons. dr. Komaricu, susretu je nazočio i zamjenik gradonačelnika grada Solina Ivica Rakušić

Uz obilazak prasvetišta i nove bazilike razgovaralo se o teškom položaju Hrvata u BiH, posebno u Republici Srpskoj. Tom prigodom biskup Komarica je upozorio na opasnost nestanka Hrvata s područja Republike Srpske i zatiranja tragova njihovog postojanja na tom području
- Mi smo prepušteni na nestajanje i iskorjenjivanje pošto se na duge staze radi kulturocid i memoricid nad nama, uništavaju se tragovi našeg postojanja te nam je potrebna pomoć da se spasi što se spasiti može - kazao je mons.dr. Komarica.

Gradonačelnik i župnik uz zahvalu biskupu Komarici na njegovoj zauzetosti za Hrvate i katolike u svojoj biskupiji izrazili su i spremnost za pomoć crkvi u Banjalučkoj biskupiji, a gradonačelnik Ninčević je obećao i materijalnu pomoć u poboljšanju položaja Hrvata katolika na tim područjima, odnosno u BIH.

Biskup je posjet završio u nadi skorog posjeta solinskog izaslanstva Banjalučkoj nadbiskupiji.

rb

 

 

 

Pročitano 1508 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr