Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


POTPISAN SPORAZUM S HRVATSKIM CESTAMA-PRIHVAĆENI SVI ZAHTJEVI GRADA SOLINA!

Danas je na adresu solinske gradske Uprave stigao potpisan i ovjeren Sporazum od strane predsjednika Uprave Hrvatskih cesta iz Zagreba! Riječ je o Sporazumu između Hrvatskih cesta i Grada Solina, a kojim su se Hrvatske ceste obvezale usporedo s izgradnjom nadvožnjaka kod Salona Mall-a (ex Mercator) odmah naručiti prometni elaborat, osigurati u svom proračunu sredstva za projektnu dokumentaciju, ishoditi potrebne dozvole te pokrenuti javnu nabavu za izvođenje radova na pristupnim rampama.

No, najvažnija stavka u Sporazumu, na čemu je Grad Solin, a i sam gradonačelnik Dalibor Ninčević  insistirao jest da se u tijeku izgradnje nadvožnjaka nastavi i izgradnja Rampe, odvojka iz pravca Splita na Matoševu ulicu (Mravinačku cestu) kao i odvojak iz smjera Solina (kod Tommy-a) u pravcu Splita.
Navodimo i važnu stavku kako će Grad Solin po Sporazumu imenovati dva predstavnika za praćenje realizacije projekta koji će o tome redovito izvještavati gradonačelnika.

Ovim potpisivanjem Sporazuma između Grada Solina i Hrvatskih cesta iz Zagreba stanovnici, njih 15 000, naselja Priko vode, Mravince i Kučine dobiju prometnu povezanost sa Splitom najbržim i najlogičnijim pravcem. Tijekom izgradnje samog nadvožnjaka i odvojaka svi ćemo trebati strpljenja i razumijevanja, ali vjerujem da će se na kraju isplatiti.

 

 

Pročitano 2642 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr