Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 30 Ožujak 2018 11:03

Grad Solin dobio sredstva u iznosu od 450.000 kuna za semaforizaciju raskrižja Kaštelanske i Ulice Bunje

Grad Solin dobio sredstva u iznosu od 450.000 kuna za semaforizaciju raskrižja Kaštelanske i Ulice Bunje Izvor: Google maps

Uskršnja čestitka stigla na adresu Grada Solina

Četverokrako raskrižje Kaštelanske ulice i Ulice Bunje na zapadnoj strani Grada ima jako važnu ulogu u prometnom povezivanju gradske mreže ulica, ali i spajanju državne ceste D-8 (brza cesta Trogir Solin) s Ulicom dr. Franje Tuđmana.raskrizje semaforizaciija projekt3 2018

Kroz navedeno raskrižje prolazi teretni promet, jer se na sjevernom dijelu grada nalaze tupinolomi iz kojega se obližnje tvornice opskrbljuju cemetnom sirovinom. Zbog preopterećenosti same prometnice, a i blizine Osnovne škole Vjekoslava Paraća koju pohađaju djeca obližnjeg naselja Bunje raskrižje je stvaralo veliku opasnost kako za pješake tako i za same vozače, a izgradnjom semaforizacije postit će se veoma važna sigurnost. Uz to omogućit će se naselju Bunje adekvatan cestovni priključak, a i nesmetani prolaz vozilima kroz raskrižje u smjeru sjever jug koji je do sada stvarao probleme stanovnicima naselja Bunje i obližnjih Dudini i Grubići.

Imajući u vidu navedene nedostake zaključeno je da je jedino rješenje koje će podići razinu sigurnosti prometa svjetlosna signalizacija i semafori.
Od strane Grada Solina u svrhu povećanja sigurnosti prometa na navedenom askrižju Kaštelanske ulice i Ulice Bunje Grad je naručio prometni izvedbeni projekt od tvrtke Prometni projekti d.o.o.

Grad Solin je u listopadu 2017. godine aplicirao projekt na Poziv Ministarstva unutarnjih poslova za prijavu projekta iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području RH za 2018. godinu te dobio sredstva u iznosu 450.000 kuna koja će biti utrošena u navedenu semaforizaciju Kaštelanske ulice i Ulice Bunje.

 

 

Pročitano 2676 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr