Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Brže do dokumentacije - Solin uključen u projekt “Država bez papira“

Brže do dokumentacije - Solin uključen u projekt “Država bez papira“ Gradonačelnik Dalibor Ninčević i ministar Lovro Kušćević

Uz veliki projekt Jadro - izvor života kojeg je u petak u Splitu nakon sjednice Vlade potpisao gradonačelnik Grada Solina, gradonačelnik Dalibor Ninčević je potpisao i Ugovoru o sufinanciranju izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Solina u vrijednosti od 22.500,00 kn te Sporazum o sadržaju i načinu korištenja uvida u osobne podatke.

Sporazum o sadržaju i načinu korištenja uvida u osobne podatke jest provođenje projekta "Država bez papira" kojim su sva javnopravna tijela dužna po službenoj dužnosti pribavljati podatke o građanima iz državnih matica. Ovim je Grad Solin dobio pravo uvida u maticu vjenčanih, maticu rođenih i maticu umrlih te registar životnih partnera.

Sporazum će olakšati ostvarenje prava građanima u gradskim službama jer će službenici imati pristup bazama i potrebne dokumente neće potraživati od građana. Time će se ubrzati procedura, a građani će uštedjeti vrijeme i novac.

– Grad Solin je spreman sudjelovati u projektima koje provodi Ministarstvo uprave, idemo ka digitalizaciji javne uprave, odnosno e-upravi. Ovo je još jedan način koji će ubrzati proceduru – poručuje gradonačelnik Ninčević.

Ministarstvo uprave provodi nekoliko projekata koji se odnose na podizanje kvalitete i učinkovitosti javne uprave. Jedan od najvažnijih je CDU – Centar dijeljenih usluga koji će analizirati sve poslovne procese i na jednom mjestu okupiti razne sustave javne uprave. Tako će građani svoja prava ostvarivati bez donošenja potrebnih dokumenata koje će službenici moći sami prikupiti.

 

 

Pročitano 1327 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr