Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


DEVETOGODIŠNJA SOLINJANKA HANA PERIĆ OSVOJILA BRONČANU MEDALJU NA MEĐUNARODNOJ OLIMPIJADI IZ MENTALNE ARITMETIKE

DEVETOGODIŠNJA SOLINJANKA HANA PERIĆ OSVOJILA BRONČANU MEDALJU NA MEĐUNARODNOJ OLIMPIJADI IZ MENTALNE ARITMETIKE Foto: Jakov TEKLIĆ

Učenica 3. razreda Osnovne škole kraljice Jelene, 9-godišnja Hana Perić osvojila je brončanu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz mentalne aritmetike održanoj 10. lipnja u Beogradu. Hana je bila dio tima koji je predstavljao Hrvatsku, a osim nje broncu je osvojilahana peric uciteljica i osmogodišnja Nicol Kovačić iz Splita.

Hana je polaznica Škole mentalne aritmetike „Malac Genijalac“ koja od siječnja ove godine djeluje u Splitu i prva je takva škola u Hrvatskoj, a za odlazak na međunarodnu olimpijadu pripremala se samo četiri mjeseca te u konkurenciji od 1200 natjecatelja iz 15 europskih zemalja osvojila ovu vrijednu nagradu. Za natjecanje su je pripremale master učiteljice mentalne aritmetike, prof. Doris Penić i Dajana Dvornik.

Odlasku na Međunarodnu olimpijadu prethodilo je školsko natjecanje koje je, jednako kao i Olimpijada, podijeljeno u kategorije ovisno o dobi djeteta, a obuhvaća djecu od 4. do 12. godine života. Uz diplomu i pehar Hana je dobila još knjigu, ruksak te abakus koji je osnovno sredstvo rada u mentalnoj aritmetici.

Brončanu olimpijku je nakon povratka u školu dočekalo ugodno iznenađenje, naime njezini prijatelji iz 3.d razreda i učiteljica Dubravka Mišadin pripremili su joj doček s tortom, dječjim šampanjcem i panoom dobrodošlice na kojem su velikim slovima poručili: „Hana treća – naša sreća!“

Marijana BATARELO-JELAVIĆ

 

 

Pročitano 1133 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr