Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji

Tisuće ljudi očekuju se na ovom važnom događaju u Solinu i Splitu

Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, treći po redu, ove će se godine održati u Solinu. Odluka o pokretanju ovakve vrste susreta donesena je na Izvanrednom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije održanom u siječnju 2010.. Susret se, u organizaciji Ureda HBK za život i obitelj te (nad)biskupije domaćina, organizira svake tri godine. Prvi susret, pod geslom “Zajedno u Kristu”, održan je 5. lipnja 2011. na zagrebačkom Hipodromu pod predsjedanjem pape Benedikta XVI. Drugi je održan 19. travnja 2015. u Trsatskom svetištu u Rijeci pod geslom “Obitelj – nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske”.

Na ovaj važan događaj u životu Crkve u Hrvata, koji je do sada okupio desetke tisuća ljudi, pozvali su i domaćini gradova, gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara s obiteljima.

Raspored susreta u subotu i nedjelju, 15.i 16. rujna, u Solinu.

15. rujna u 20:00 sati Hod Svjetla – euharistijsko bdjenje, prasvetište Gospe od Otoka, Solin
Molitvu će predvoditi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, a prigodnu propovijed izreći će dubrovački biskup i predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj mons. Mate Uzinić. Na molitvenom bdjenju pjevati će zbor mladih „Krstitelj“ s Trstenika.

16. rujna u 9:00sati Uvodni molitveni program, Gospina livada u prasvetištu Gospe od Otoka, Solin.
U molitvenom programu sudjelovat će obitelji splitske metropolije, a događaj će pjesmom animirati solinski Papa Band.

16. rujna u 10:00 Svečano euharistijsko slavlje, Gospina livada u prasvetištu Gospe od Otoka, Solin.
U suslavlju s ostalim biskupima i brojnim svećenicima, misu će predvoditi domaćin, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić. Pjevanje predvodi veliki zbor sastavljen od više zborova iz Splitsko-makarske nadbiskupije pod vodstvom maestra don Šime Marovića.

16. rujna u 12:00 na Gospinom otoku organizirano je druženje svih sudionika uz hranu i koncert duhovne glazbe na kojem će nastupiti Marija Husar Rimac, duhovno glazbeni sastavi Emanuel, Rim, Abba i zbor Mihovil.

Posebno izdvajamo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom koje će se u četvrtak 13. rujna održati u splitskim župama s početkom u 20 sati. Organizatori pozivaju “i sve druge župe u Hrvatskoj i dijaspori da se pridruže ovoj molitvi za sve naše obitelji i za plodove Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji”.

U petak, 14. rujna održat će se humanitarni koncert “Obitelji za najmanje” za pomoć pri kupnji uređaja – endoskopski stup za operacijske zahvate u novorođenčadi i djece za potrebe Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split. Na koncertu na splitskoj Rivi, s početkom u 20 sati nastupit će Dražen Zečić, Mate Bulić, Domenica, Giuliano, Mia Dimšić, Dalmatino, Meri Cetinić, Marko Perković Thompson, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Pero Panjković, klapa Pasika, klapa Šufit i Papa bend

Napominjemo i kako se uplate mogu izvršiti putem donatorskog telefona: 060 9000 (6,25kn. PDV uključen) i preko računa (IBAN akcije: HR63 2330 0031 5450 1680 0). Akcija traje još od 1. rujna do 1. listopada 2018.

Također, na splitskoj Rivi radost odrastanja u obitelji posvjedočit će i najmanji, djeca i to pjesmom. Na dječjem koncertu u subotu, 15. rujna, s početkom u 11 sati nastupit će dječji zborovi „Mala Terezija“ (Split) i „Leopoldice“ (Kaštel Novi); djeca iz župa sv. Andrije (Split) i sv. Josipa (Dugi Rat); obitelji Majić, Kosor i Petrušić; obiteljski zbor „Unica harmonia“; Centar za rehabilitaciju „Mir“; KUD „Ante Zaninović“.

Vodič kroz slavlje, zajedno s kartom mjesta na kojem će se održati centralni događaj i drugim detaljnim informacijama, možete preuzeti OVDJE.

Službena pjesma Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji jest pjesma "Kristu vjerni zauvijek" nastala je u 

logo nac susreta.jng

pripravi za Prvi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Autor glazbe je Bruno Kozina, a tekst su zajedno napisali Bruno Kozina, Krešimir Miletić, Verica Kraš Villa i Petar-Krešimir Hodžić. Ususret Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih pjesmu je otpjevao Papa bend u novom, dalmatinskom ruhu. Link youtube

Službeni logo

Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji ima i poseban logotip koji je izradila redovnica i akademska umjetnica Zdravka Milić.
U grafičkom oblikovanju logotipa, na bijeloj podlozi, nalazi se obitelj: otac, majka i djeca.
Otac i majka svojom formom tvore srce, simbol života i ljubavi. Držeći se za ruke u međusobnoj povezanosti, gledaju svoje roditelje kao svoje uzore. Obitelj je prikazana u crvenoj i plavoj boji, tj. nacionalnim hrvatskim bojama.

Geslo susreta „Obitelj – izvor života i radosti“, uokviruje logotip, te formom i žutom bojom podsjeća na Sunce koje svojom toplinom daje život i radost.

Sve dodatne informacije o Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji možete saznati na njihovoj službenoj stranici ili Facebook stranici: Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji.

 

 

Pročitano 3121 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr