Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 14 Rujan 2018 07:36

JUDO – JK SOLIN: Ana Viktorija Puljiz osvojila srebro na juniorskom EP 2018.

Kakvo otvaranje Europskog judo prvenstva za juniore u Bugarskoj! Kadetkinja Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg), članica Judo kluba Solin, ana juniorsko eusrebro 9 2018osvojila je srebrnu medalju i pokazala kako za budućnost hrvatskog juda ne treba brinuti.

Nakon europskog srebra u kadetskoj konkurenciji početkom godine 2018., mlada Solinjanka pokazala je kvalitetu i na juniorskom nivou. Stigla je do finala Europskog prvenstva, gdje je njenu pogrešku iskoristila starija Belgijanka Petit i uzela zlato.
- Nakon što sam ušla u finale počela sam se tresti od uzbuđenja. Kako je nama glavno natjecanje ove godine Olimpijske igre mladih, jako sam ponosna i idemo dalje raditi – prokomentirala je uzbuđeno srebrna Puljiz, članica JK Solin.

Nakon pobjede protiv puno iskusnije Ukrajinke Sablieve, krasnim ipponom je svladala Aliyevu (AZE), a u polufinalu je Borisova (RUS) nakon wazarija uhvaćena u zahvat pri kraju borbe.
- Kao druga godina kadeta, Vikica je pokazala koliko naporno radi i da idemo dalje trenirati za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu. U finalu je radila jako dobro, dominirala, ali u posljednjoj minuti Belgijanka je iskoristila svoju priliku i wazarijem došla do zlata – rekao je trener Dragan Crnov.

M.P.

 

 

Pročitano 1086 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr