Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


HUMANITARNA AKCIJA ZA NJU, ZBOG NJE

 

RK Vranjic pokrenuo humanitarnu pomoć za Mateu Lončar

RK Vranjic pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći za obitelj igračice Mate Lončar pod nazivom Za nju, zbog nje.
 
Matea Lončar je stradala 22.kolovoza 2012. u obiteljskoj kući u Svetom Kaju uslijed strujnog udara. Matea je šesnaestogodišnjakinja koja je do strašnog događaja bila perspektivna rukometašica RK Vranjic te odlična učenica V. gimnazije Vladimir Nazor. Nakon liječenja u KBC Split, Matea se tijekom mjeseca prosinca 2012. liječila u KBC Dubrava u Zagrebu gdje joj je ugrađeni stimulator rada mozga te je nakon višemjesečne kome došla svijesti.
Početkom siječnja ove godine upućena je na daljnje liječenje i rehabilitaciju u Krapinske Toplice gdje se trenutno i nalazi. Na žalost njeno stanje je i dalje teško te pored bolničke njege zahtjeva i svakodnevnu brigu roditelja, zbog čega su supružnici Lončar cijelo vrijeme liječenja boravili u Zagrebu, a sada su sa Mateom i u Krapini.

Pored Matee supružnici Lončar imaju još četvero djece, Ivana koji ima 15. godina, Antu 11. godina, Šimu 4.godine i desetomjesečnu Franku. Djeca su sada povjerena na brigu Ivanovom bratu i nevjesti.

Obitelj Lončar živi u kući Jeleninih roditelja, a supruzi i majci Jeleni je prestao radni odnos u Željezari dok je Ivan ratnik, dragovoljac Domovinskog rata (Četvrta gardijska brigada, 141.brigada kaštelanska bojna, izviđačka satnija ZP Split) umirovljen i ima status HRVI-a.
Obitelj se uzdržava od Ivanove mirovi i porodiljine naknade koju prima majka Jelena. Sada u ovoj teškoj životnoj situaciji nisu u mogućnosti pokriti sve troškove liječenja i rehabilitacije koje Mateina situacija zahtjeva.
Svaka pomoć sedmeročlanoj obitelji Lončar je dobro došla.

Potporu ovoj akciji iskazali su: Grad Solin, Općina Lećevica, Rukometni savez Splitsko-dalmatinske županije, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Solina, HVIDR-a Kaštela, V. gimnazija Vladimir Nazor Split. OŠ Vjekoslava Paraća, Župni ured Sveti Kajo, Mjesni odbor Sveti Kajo i mnogi drugi.

Radojka Bućan

 

 

 

 

Pročitano 4095 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr