Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 16 Svibanj 2019 08:21

U NOVOJ SOLINSKOJ OSMOLJETKI, OSNOVNOJ ŠKOLI KRALJA ZVONIMIRA, PO PRVI PUTA PROSLAVLJEN DAN ŠKOLE

U NOVOJ SOLINSKOJ OSMOLJETKI, OSNOVNOJ ŠKOLI KRALJA ZVONIMIRA, PO PRVI PUTA PROSLAVLJEN DAN ŠKOLE Foto: Jakov Teklić

Kao poseban „poklon“ u sklopu obilježavanja Dana škole primljena uporabna dozvola za školsku sportsku dvoranu i kuhinju

Učenici i djelatnici Osnovne škole kralja Zvonimira, najmlađe solinske osmoljetke, proslavili su 15. svibnja dan svoje škole. Okupljene je u sklopu prigodnoga programa, ispunjenog nizom veselih glazbenih, plesnih i scenskih točaka, pozdravila ravnateljica škole Snježana Rađa.

Uistinu mi je iznimna čast što imam priliku pozdraviti vas na prvom danu naše škole koja s ponosom nosi ime kralja Zvonimira. Prije osam mjeseci, točnije u rujnu 2018. započeli smo u ovoj školi jednu novu avanturu i iskreno se nadam kako ćemo još dugi niz godina u sreći i radosti uz blagoslov Solinskih mučenika, čiji blagdan danas također slavimo, ploviti svijetom znanja i novih postignuća – kazala je ravnateljica Rađa s ponosom objavljujući kako je netom prije početka proslave stigla službena potvrda o dobivanju uporabne dozvole za školsku dvoranu i kuhinju.

Čestitke slavljenicima uputio je i dožupan splitsko-dalmatinski Luka Brčić uz kojega je ovom prilikom bio i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić.

Uistinu je užitak biti u ovom zdanju vrijednom preko 45 milijuna kuna kojega smo realizirali uz pomoć Grada Solina.
Ovim projektom, ali i najavljenim novim ulaganjima u školstvo na području svoga grada, Solin potvrđuje kako mu je forte razvoja ulaganje u mlade, a finale svih gradskih i županijskih projekata je demografska obnova – kazao je dožupan Brčić.

Gradonačelnik Dalibor Ninčević osvrnuo se na 15. svibnja, veliki dan koji nije slučajno izabran za dan nove solinske škole.
Četvrta je ovo i najnovija osnovna škola u Solinu, otvorena prošle jeseni, a odabirom 15. svibnja za Dan škole spojili smo mladost s današnjim Međunarodnim danom obitelji te solinskom povijesti. Naime, danas se obilježava i blagdan Svih svetih solinskih mučenika koji je ujedno dan naše župe – kazao je gradonačelnik.

Kao poseban „poklon“ u sklopu obilježavanja dana škole primili smo uporabnu dozvolu za školsku sportsku dvoranu i kuhinju. Idemo naprijed, u borbu za srednju školu da bi naši osnovci mogli nastaviti obrazovanje u svom gradu – poručio je gradonačelnik.

Svečanost je zaključena blagoslovom školske dvorane kojeg je predvodio župnik župe Solinskih mučenika don Ante Matešan.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

 

 

Pročitano 604 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr