Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 04 Srpanj 2019 13:41

Grad Solin dobio u vlasništvo zgradu i zemljište u vrijednosti 2,5 milijuna kuna

Grad Solin dobio u vlasništvo zgradu i zemljište u vrijednosti 2,5 milijuna kuna Foto: Grad Solin

 

Gradonačelnik Ninčević potpisao ugovor o darivanju s ministrom Goranom Marićem

U Splitskoj – dalmatinskoj županiji u četvrtak, 4. srpnja 2019. godine, gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor kojim je Grad Solin dobio u vlasništvo poslovnu zgradu i zemljište, vrijednosti 2,5 milijuna, površine 3.286 četvornih metara na kojoj će se graditi kulturni i turistički multifunkcionalni objekt za potrebe grada Solina. Riječ je o prostoru i zgradi na južnoj strani Gospina otoka, Glorijetu.

Prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Ninčević je pohvalio suradnju s Ministarstvom državne imovine te se zahvalio na učinkovitoj i pravovremenoj suradnji naglasivši kao ključni značaj učinkovitost i rokove rješavanja zahtjeva u korist razvoja i dobrobiti Grada Solina.

Ugovore s Ministarstvom državne uprave danas u Županiji potpisali su i Grad Vis, Grad Imotski te Općina Zadvarje.

Ministar državne imovine Goran Marić tom prilikom je kazao - Ugovori koji su potpisani omogućit će široku reanimaciju života i pokazati potencijal državne imovine u ovim povijesnim hrvatskim mjestima. Ono što je zapušteno vraća se životu, a ono što je neplodno postat će plodno i životno u Splitsko-dalmatinskoj županiji - rekao je ministar Marić te dodao - Mogu samo kazati da će ugovora biti još puno više kada i ostali čelnici gradova i općina pripreme potrebnu dokumentaciju na način kako su to ovaj put učinili gradonačelnici Solina, Visa i Imotskoga, kao i načelnik Zadvarja.

 

 

Pročitano 865 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr