Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 09 Rujan 2019 07:00

Prvi je dan škole, sretno svima!

Vozači i učenici, oprez u prometu!

U ponedjeljak, 9. rujna počinje nova školska godina zbog čega će na našim prometnicama biti velik broj djece, posebice školaraca. Od svih sudionika u prometu, osobito od vozača, očekuje se pojačan oprez i izuzetno oprezna vožnja u blizini škola, vrtića, ali i na cestama u naseljima koje vode prema školama i vrtićima.

Vozači, pridržavajte se prometnih propisa i pravila i poštuje prometne znakove. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu jer će ona, barem na početku škole, biti neusredotočena i zaigrana kao da su još na odmoru. Podsjećamo vas da je brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena na najviše 40 km/h.

Gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević uputio je čestitku prvašićima:
-Dragi prvašići, početak je nove avanture, nove školske godine kada započinje vaše životno putovanje na kojemu ćete se upoznati s novim izazovima, iskustvima, ali i putovanje na kojemu ćete upoznati nove prijatelje s kojima ćete zajedno koračati i istraživati novi svijet. Na početku svog novog životnog putovanja krećete s velikim osmjesima i veseljem. Želim vam da zadržite tu dječju ushićenost što duže, ali budite vrijedni i na ponos svojim roditeljima i nastavnicima. Trudite se, učite, družite se i uvijek posebno pazite jedni na druge jer prijateljstva koja ćete steći tijekom školovanja su najvrjednije što ćete nositi u svojim srcima kada jednom izađete iz školskih klupa - poručio je prvašićima gradonačelnik Dalibor Ninčević te dodao - Dragi naši prvašići, dragi roditelji, nastavnici i odgajatelji! Neka vam je sretan i radostan početak školske godine i želimo vam što više uspjeha i puno lijepih trenutaka.

 

 

Pročitano 499 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr