Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 11 Rujan 2019 07:23

Ana Viktorija Puljiz dobitnica nagrade "Dražen Petrović"

Ana Viktorija Puljiz dobitnica nagrade "Dražen Petrović" S poršlogodišnje dodjele nagrada Dražen Petrović kada je Ana Viktorija Puljiz proglašena za najveću nadu hrvatskog sporta u 2018.

Na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru "Dražen Petrović" u utorak 10. rujna su, trinaestu godinu zaredom, uručene nagrade "Dražen Petrović" darovitim mladim sportašima, a ove godine su ih dobili judašica Ana Viktoria Puljiz i plivač Franko Grgić koji je ujedno i proglašen najvećom nadom hrvatskoga sporta.

Nagrada nosi ime Dražen Petrović u spomen na jednog od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.), a dodijeljene su na 29. obljetnicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora.

Odbor za dodjelu Nagrade "Dražen Petrović", kojim je predsjedavao veslački olimpijac i dopredsjednik HOO-a Damir Martin, odlučio je da najviše godišnje državno sportsko priznanje za mlade sportaše u 2019. godini dobije judašica Ana Viktoria Puljiz, koja je na juniorskom prvenstvu Europe u Bugarskoj u kategoriji do 44 kg osvojila srebrnu, dok je Europskom festivalu mladih (EYOF) u Bakuu u kategoriji do 48 kg osvojila zlatnu medalju, te plivač Franko Grgić koji je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Budimpešti osvojio zlatna odličja na 800 i 1500 metara slobodno s tim što je na 1500 m postavio i novi svjetski rekord.

Ana Viktorija Puljiz se javila iz Španjolske, gdje se priprema za Svjetsko kadetsko prvenstvo te se zahvalila na priznanju, dok je Anin trener Dragan Crnov kazao - Izuzetno sam sretan kao trener Ane Viktorije Puljiz zbog nagrade "Dražen Petrović". Zahvalan sam Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom judo savezu, Judo klubu Solin te svima koji nas podržavaju i omogućavaju da budemo na ovoj razini - rekao je trener Dragan Crnov.

Tekst: Hina, HJS

 

 

Pročitano 640 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr