Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 27 Rujan 2019 07:32

Izložba u povodu 50. godišnjice smrti Joze Kljakovića (1969.-2019.)

Scenografija Joze Kljakovića za Dubrovački diptihon i Dubravku

Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin u suradnji s Memorijalnom zbirkom Joze Kljakovića i Centrom za likovni odgoj grada Zagreba priređuje izložbu "Scenografija Joze Kljakovića za Dubrovački diptihon i Dubravku" povodom obilježavanja 50. godišnjice smrti ovog velikog solinskog slikara.

Kustosica izložbe je Lidija Fištrek, a svečano otvaranje upriličit će se u Galeriji Zvonimir, u utorak, 01. listopada 2019. s početkom u 19 sati.

Ulaz je slobodan.

O izložbi

Ovom izložbom želja je upoznati javnost s još jednim segmentom stvaralačkog opusa ovog izuzetnog umjetnika i intelektualca te prikazati rezultate provedenoga istraživanja. Poput svojih suvremenika i Jozo Kljaković se osim u slikarstvu okušao i u postavljanju scenografije te se njegovo ime nalazi na listi umjetnika koji su radom u ovom području likovnog izražavanja doprinjeli razvoju hrvatske scenografije. Temeljem sačuvanih zapisa, fotografija, libreta i crteža došli smo do podataka o postavljenim dvijema inscenacijama Joze Kljakovića. Obje inscenacije rađene su za opere Antuna Dobronića, Dubravka i Dubrovački diptihon dvadesetih godina prošloga stoljeća.
Lidija Fištrek

 

 

Pročitano 564 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr