Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 27 Rujan 2019 11:39

Najbolji policajac Grada Solina za 2019. godinu je Ante Delić

Najbolji policajac Grada Solina za 2019. godinu je Ante Delić Foto: Jakov Teklić

 

U povodu blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policije, Grad Solin tradicionalno i to već trinaestu godinu, dodjeljuje nagradu Policajac-prijatelj zajednice koja je ove godine pripala Anti Deliću, policijskom službeniku iz Policijske postaje Solin.

Uručujući nagradu i čestitajući nagrađenom službeniku Anti Deliću, a kojem uz priznanje za „naj-policajca“ grada Solina prati i simbolična novčana nagrada u iznosu od 2500 kuna, solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević se tom prilikom zahvalio PP Solin na suradnji tijekom cijele godine, posebno na proteklim danima u prigodi blagdana Male Gospe i Dana grada Solina. – Grad i Policijska postaja Solin imaju svakodnevnu suradnju što pridonosi i uspješnoj organizaciji kulturnih, sportskih i inih događanja – rekao je gradonačelnik Ninčević dodavši kako je koordinacija uspješna i zbog kvalitetnog rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Solina, koja redovito prati stanje sigurnosti na području grada.

Gradonačelnik Ninčević je prilikom obraćanja naglasio veliki obuhvat područja koji čini PP Solin, jer je riječ o jednoj od većih policijskih postaja – Rad ljudstva PP Solin je za svaku pohvalu – kazao je Ninčević te dodao - Policijska postaja Solin obuhvaća rad ne samo na područje Grada Solina, već i općina Klis, Dugopolje, Muć i šire. No, uz proširenje ljudstva, koje je neophodno PP Solin, samoj zgradi nužna je obnova. Početak obnove zgrade PP Solin trebao bi krenuti početkom 2020. godine, a grad Solin će novčano sudjelovati u uređenju interijera, kao i druge općine koje spadaju u obuhvat PP Solin – kazao je gradonačelnik Ninčević.

O radu Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Solina govorio je tajnik Vijeća Slobodan Marendić koji je naveo kako je početak 2019. godine u Solinu bio prožet s nekoliko slučajeva teškog zločina, no daljnji statistički pokazatelji pokazuju pad kriminaliteta.

Čestitke policajcu Deliću uputio je i načelnik PP Solin Petar Puljiz, koji je istako kako ga raduje što upravo Grad Solin i njegovo Vijeće za prevenciju kriminaliteta jedno od prvih gradova koje je uvelo ovakvu vrst nagrade, a na njihov primjer ugledalo se niz gradova u okruženju. - Pohvalio bih i suradnju s Gradskom upravom Solin, koja je na izuzetno visokom nivou – kazao je načelnik Puljiz.

Nagrađeni policajac Ante Delić radi kao policijski službenik, već dugi 29 godina vođa je sektora. Od 1991. godine policijski je službenik u Policijskoj postaji Solin. Od strane građana grada Solina je upravo zbog svog dugogodišnjeg rada na ovom području prepoznatljivo lice.
Ante Delić se zahvalio svojim kolegama i Gradu Solinu, odnosno Vijeću za prevenciju kriminaliteta grada Solina. – Zaista sam počašćen, ovo javno priznanje je pisani trag na mom dugogodišnjem radu kojeg zaista radim s ljubavlju. Policajac treba zadobiti povjerenje građanina, a povjerenje je i podastrijeh nama policajcima za uspješni daljnji rad. Radimo svoj posao sa srcem – kazao je Delić koji je svoju ljubav prema poslu prenio i na sina, koji je radi kao policijski službenik u Interventnoj policiji.

Samoj dodjeli nagrade nazočili su i zamjenik gradonačelnika Grada Solina Ivica Rakušić, pročelnik Upravnog odjela za javne djelatnosti Grada Solina Darko Bilandžić i voditelj Odsjeka Ilija Kokeza te zamjenik načelnika PP Solin Anton Milanović.

 

 

Pročitano 1113 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr