Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 09 Listopad 2019 08:29

Održana planinska utrka Kozjak - In memoriam Ivica Radeljić 2019.

Održana planinska utrka Kozjak - In memoriam Ivica Radeljić 2019. Foto: AK Solin

Prošlog vikenda, točnije u subotu 5. listopada 2019. održana je jedanaestu godinu Planinsku utrka Kozjak „In memoriam Ivica Radeljić“, koju za seniore i seniorke te juniore i juniorke, organizira AK Solin.

Tradicionalno start utrke bio je u jutarnjim satima kod starog zvonika u Kaštel Sućurcu, a krajnji cilj utrke za seniore bila je crkvica Sv. Luke na Kozjaku, dok su juniori cilj imali kod planinarskog doma Putalj.
Seniori su tako trčali 8 km, juniori 5,7 km, a staza dijelom vodi asfaltiranim ulicama, potom zemljanim vatrogasnim putem te dijelom zahtjevnom planinarskom stazom.
Među više od stotinu natjecatelja veći dio sudionika ove utrke nastojao je osvojiti i što više bodova za seniorski planinski kup te juniorski planinski kup.

trka

Nikola Špoljar i Matea Parlov Koštro apsolutni su pobjednici PH-a u planinskom trčanju.

Na ciljnu liniju Špoljar je dotrčao za 39:36 minuta. Slijedi ga Igor Goričanec (40:26) i zauzima drugu poziciju, a 13 sekundi kasnije Ivan Bulić osvaja treće mjesto u muškoj konkurenciji seniora. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Matea Parlov Koštro. Očito se, dobro oporavila od nemilog događaja na SP-u u maratonu u Dohi te je u cilj utrčala s vremenom 45:23 minute. Barbara Belušić (46:17) druga je od 17 žena, a 15 sekundi sporija Nikolina Stepan dolazi treća.

Najbolji junior bio je Karlo Ciban s vremenom 27:53 minute. Drugi Florijan Rožić, slijedi ga s 19 sekundi zaostatka, a Luka Vukelić (29:54) dolazi treći od 21 juniora. Do doma Putalj nadmetalo se pet juniorki, a najbrža među njima bila je Simona Jambrošić (32:32). Helena Valentić (33:41) zauzima drugu poziciju, dok treća u cilj stiže Ana Tibljaš (34:45).

U ekipnoj konkurenciji među seniorima najbolja je bila ekipa AK-a Zabok, koju su činili Nikola Špoljar, Marko Gorički i Mario Špoljar. Drugo mjesto pripalo je ekipi AK-a Varaždin, a treće AK-u Kvarner. Među seniorkama, titula najbolje ekipe otišla je u AK Svetice Matei Parlov Koštro, Nikolini Stepan i Andi Tomaš, dok su drugo mjesto zauzele članice AK-a Dubrovnik, a treće AK-a Varaždin.

Ekipni pobjednici među juniorima bili su članovi AK-a Kvarner – Luka Vukelić, Filip Cvijetić i Marko Host. Na drugom mjestu završavaju trkači iz AK-a Karlovac, a treći iz AK-a Alojzije Stepinac. U konkurenciji juniorki, nažalost, ekipnog plasmana nije bilo.

Osim ekipnog i pojedinačnog bodovanja po spolu, ova se utrka bodovala i po dobnom kriteriju unutar seniorske i juniorske kategorije. Utrka, posvećena tragično preminulom biciklistu Ivici Radeljiću, bodovala i za i juniorski i seniorski planinski kup.

Potpune rezultate trke možete pogledati OVDJE

 

 

Pročitano 681 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr