Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Nedjelja, 17 Studeni 2019 14:46

PREDSTAVLJANJE ČASOPISA ZA SOLINSKE TEME "TUSCULUM"

Predstavljanje 12. broja časopisa za solinske teme "Tusculum" u nakladi Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin održat će se u solinskoj Galeriji Zvonimir, u utorak, 19. studenoga 2019. s početkom u 19 sati.

O novom broju Tusculuma koji na 160 stranica donosi priloge 12 autora govorit će doc. dr. sc. Tonija Andrić, pročelnica Odsjeka za povijest Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Splitu i dr. sc. Ante Jurčević, Viši kustos i voditelj Zbirke srednjovjekovnih kamenih spomenika Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu.

U ovogodišnjem broju časopisa pet je priloga posvećeno arheološkim temama, tri su povijesna priloga te po jedan iz povijesti umjetnosti, muzikologije i nakladništva. Devet je priloga kategorizirano kao izvorni znanstveni rad, jedan je stručni i jedan pregledni. Kao autori pojavljuju se Nikola Cesarik, Silvia Bekavac, Nenad Cambi, Ana Demicheli, Dino Demicheli, Dražen Maršić, Ivan Grubišić, Angela DeMaria, Milan Ivanišević, Branko Metzger-Šober, Mirko Jankov i Nada Topić.

Ulaz je slobodan.

 

 

Pročitano 434 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr