Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 25 Studeni 2019 11:09

UPRILIČEN BLAGOSLOV DVAJU NOVIH VOZILA DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA VRANJIC

UPRILIČEN BLAGOSLOV DVAJU NOVIH VOZILA DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA VRANJIC Foto: Jakov Teklić

 

Vranjički župnik don Ivan Matković blagoslovio je 21. studenoga dva nova vozila Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vranjic. Riječ je o navalnom vozilu, vrijednom oko 1,250 milijuna kuna, čiju je nabavku financirao Grad Solin, te o auto košari vrijednoj oko 600 tisuća kuna koje je DVD izdvojio iz vlastitih sredstava.

Zapovjednik DVD-a Vranjic Nikola Perajica, ujedno i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Solina, uputio je zahvalu Gradu bez čije pomoći ne bi dosegli današnju razinu vrhunske prostorne i materijalne opremljenosti.

Nabavka dvaju novih vozila zaokružila je našu opremljenost vozilima koja je sad na uistinu visokom nivou – kazao je Perajica.

Blagoslovu novih vozila nazočio je i gradonačelnik Dalibor Ninčević koji je među ostalim istaknuo kako Grad konstantno pomaže svoja dva DVD-a, DVD Solin i DVD Vranjic, te da nabavka novih vozila, po jednog za svako društvo, predstavlja svojevrsnu krunu potpore koja će se nastaviti i u budućnosti.

Čast mi je biti uz naše vatrogasce, ljude koji u svako doba dana i noći spašavaju naše živote i imovinu, bez obzira na vremenske uvjete – kazao je gradonačelnik najavljujući mogućnost skorog osnivanja profesionalne vatrogasne postrojbe koja bi pokrila sve veće potrebe grada.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

 

 

Pročitano 423 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr