Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 22 Siječanj 2020 10:55

Uskoro kreće energetska obnova obiteljskih kuća

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar najavio je da u proljeće kreću prijave za dugo očekivanu energetsku obnovu obiteljskih kuća. Nacrt Izmjena i dopuna Programa energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje 2014. -2020. trenutno je na javnom savjetovanju pa Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja poziva građane da se uključe u raspravu svojim prijedlozima.

Javno savjetovanje o Nacrtu Izmjena i dopuna Programa energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje 2014. - 2020.  provodi se putem portala eSavjetovanja i traje do 30. siječnja 2020. godine.

Nakon provedenog savjetovanja, Izmjene i dopune Programa energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje 2014. - 2020.  donijeti će Vlada Republike Hrvatske.

Donošenje Programa ujedno je i preduvjet za raspisivanje poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Dakle, javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća još nije objavljen.

Definiranje potrebne dokumentacije i detalja javnog poziva je u tijeku, a nakon što izmjene i dopune Programa donese Vlada RH,  ministarstvo će pravovremeno objaviti datum raspisivanja javnog poziva, način prijave na poziv i detalje javnog poziva, kako bi građani imali dovoljno vremena za prikupiti svu potrebnu dokumentaciju.

Javni poziv će raspisati i provoditi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost a datum objave javnog poziva za energestku obnovu obiteljskih kuća planiran je za kraj ožujka ove godine.

 

Više informacija možete pronaći na: 

https://mgipu.gov.hr/UserDocsImages/8324

https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=13221

http://www.fzoeu.hr/

 

Pročitano 1168 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr