Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 23 Ožujak 2020 12:54

INFO BROJEVI CIVILNE ZAŠTITE GRADA SOLINA

U cilju pravovremenog i točnog informiranja naših sugrađana, a vezano za aktualno stanje i postupanje u okolnostima pandemije korona virusa (COVID – 19) te za odluke Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske sve informacije i odgovore od strane Stožera Civilne zaštite grada Solina možete dobiti na slijedeće brojeve:

Tihomir Bečko, Stožer Civilne zaštite grada Solina – 091 464 4345
Ilija Kokeza, Stožer Civilne zaštite grada Solina – 021 681 554

E-mail Stožera Civilne zaštite grada Solina Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

 

VAŽNO - UPUTA
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Stožer civilne zaštite grada Solina izdaje propusnice koje se mogu izdati zbog vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština ( točka II. podtočka e Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj).

 

VAŽNO!

Mole se građani da temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka ne napuštaju Solin! Napominjemo, kako Stožer civilne zaštite grada Solina može izdati propusnicu samo “iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.”

Članak 3. navedene Odluke nalaže držanje socijalne distance, stoga ćete podatke za izdavanje propusnice (ime i prezime, mjesto prebivališta, OIB, razlog zašto je propusnica potrebna i mjesto gdje će osoba ići) moći poslati isključivo putem e- maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nakon što pošaljete podatke na navedeni e-mail Stožer će izdati propusnicu, a istu će te skeniranu dobiti putem maila. Oni koji skeniranu propusnicu ne mogu sami isprintati (zbog socijalne distance je ovo najbolji način) moći će je preuzeti svaki dan (osim vikendom) od 9 do 13 sati u barakama nasuprot Hrvatske pošte.

Mole se građani da budu iskreni i traže propusnicu ako im zaista treba i da kod dolaska ispred barake drže nužnu socijalnu distancu. Kako bi izbjegli bilo kakve zloupotrebe građani će morati potpisati Izjavu o istinitosti podataka (u prilogu) jer već sad smo zagušeni brojnim zahtjevima.

IZJAVA - za građane Grada Solina za napuštanje mjesta prebivališta radi razloga navedenih iz Odluke COVID-19

 

Otvoreni telefon GD Crvenog križa Solin za pomoć starijim, nemoćnim i bolesnim osobama u vremenu od 8 do 14 sati 021244-411 ili direktno na mob; 0981898070 Željku Grubišiću, ravnatelju Crvenog križa, kao i putem e- mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


DZ SDŽ CALL CENTAR (radit svakog dana od 8 do 20h) - 021 669 626
Poseban broj za informacije o korona virusu - 113

Brojevi telefona Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za građane na temu korona virusa: 091 468 30 32 i 099 468 30 01 - dostupni su svaki radni dan od 8 do 22 te vikendom od 8 do 14 sati.

Broj Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije - 091 15 12 003.

Hrvatski Crveni križ otvorio je brojeve za psihosocijalnu pomoć.
Za Splitsko-dalmatinsku županiju: 112 (operater će prespojiti poziv Gradskom društvu Crvenog križa Split; podrška je dostupna svakodnevno od 8 do 20 sati).

Apeliramo na građane da ne podliježu neprovjerenim i lažnim informacijama te ih pozivamo da prate objave nadležnih tijela i pridržavaju se aktualnih preporuka i uputa.

 Više informacija možete naći i na slijedeće poveznice

INFORMACIJE I UPUTE ZA GRAĐANE - COVID-19

Otvoreni telefon GD Crvenog križa Solin za pomoć starijim, nemoćnim i bolesnim osobama

 BUDIMO ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA

 

Pročitano 3407 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr