Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 31 Siječanj 2018 12:12

POZIV NA SUDJELOVANJE U EDUKACIJI EU/ ECO PODUZETNIČKA AKADEMIJA U POLJOPRIVREDI

Grad Solin je objavio poziv za sudjelovanje u programu edukacije koja je namijenjen poduzetnicima, obrtnicima, direktorima poduzeća, upravljačkom kadru u turizmu, te svima onima koji u budućnosti žele otvoriti i uspješno voditi vlastito tvrtku/obrt.

Stjepana Radića 42,
21210 Solin
OIB: 40642464411

o b j a v l j u j e
O T V O R E N I     P O Z I V

za sudjelovanje u programu edukacije "EU/ ECO PODUZETNIČKA AKADEMIJA U POLJOPRIVREDI", koja je namijenjena poduzetnicima, obrtnicima, direktorima poduzeća, upravljačkom kadru u poljoprivredi, te svima onima koji u budućnosti žele otvoriti i uspješno voditi vlastiti OPG/ tvrtku/obrt/zadrugu,a posebno onim projektima inovativnog pristupa, potiču održivi razvoj, stavljanjem u funkciju poljoprivrednog zemljišta ili onima koji planiraju povezati poslovanje u turizmu s namjerom osnaživanja vlastitog poduzetničkog potencijala.

I.

Ustanova za obrazovanje odraslih "Adriatic Educatio" iz Splita od 2014 god. organizira ciklus edukacije koja je namijenjena poduzetnicima, obrtnicima, direktorima poduzeća, upravljačkom kadru u poljoprivredi i ostalim sektorima te svima onima koji u budućnosti žele otvoriti i uspješno voditi vlastitu tvrtku/obrt/OPG/zadruga. Program „EU/ eko poduzetničke akademije u poljoprivredi“ namijenjen je potencijalnim poduzetnicima koji posjeduju razrađenu poduzetničku ideju bez upisanog OPG,obrta,tvrtke, zadruge "mladim" poduzetnicima s datumom upisa najkasnije 5 godina unatrag.

II.

U cilju jačanja malog i srednjeg poduzetništva te osnaživanja vlastite konkurentnosti poduzetnika i pozicije na tržištu, Grad Solin, suorganizator Inkubator Solin uz program Ustanove „ADRIATIC EDUCATIO“ organizira teorijski i praktični trodnevni seminar od 18 školskih sati za poduzetnike gdje se polaznici obučavaju kroz dva modula:

Modul I.-sadrži teme o ekološkom uzgoju poljoprivrednih proizvoda, metodologiji uspostavljanja eko proizvoda i prikaz EU zakonodavstva i obveze subjekata u proizvodnji hrane u RH s osvrtom na primarnu proizvodnju, korak do eu uspostave eko oznake.

Modul II. se sastoji od cjelina vezanim za preradu ekoloških proizvoda, HACCP sustavu u ekološkoj poljoprivredi i preradi eko proizvoda.

Modul III. sadrži teme o važnosti upravljanja ljudskim potencijalima odnosno aktivnosti i zadaće menadžmenta i organizacije usmjerenih na osiguranje potrebnog broja i strukture zaposlenih, njihovih znanja, vještina, interesa, motivacija i ostalih oblika ponašanja potrebnih za ostvarivanje strategijskih ciljeva organizacije i edukacije sadrži teme prilagođene tržišnim potrebama i zahtjevima tržišta te kvalitetan menadžment unutar OPG/obrta/tvrtke/zadruge/.

Modul IV. Poslovni plan upravljanja poslovanja poljoprivrednog proizvoda u turizmu /OPG - izlaganje+diskusija/: Struktura plana, značaj plana- swot analiza, marketing, marketing mix, financije- kontroling, menadžment, internet marketing itd. Radionica PESTEL/PESTLIED analiza.

Modul V. Ekonomika i kalkulacija eko proizvoda u sektoru trgovine, upravljanje prodajom u trgovačkim centrima, distributerima i vlastitom maloprodajom(uspostava vlastitog branda)

Modul VI. - sadrži edukaciju o EU fondovima, posebno o Europskom poljoprivrednom fondu za ruralni razvoj.
Osnovni cilj- priprema poduzetnika za apliciranje na EU sredstava iz fonda za malo i srednje poduzetništvo na koje se posebno odnose ERDF-a i EAFRD-a i svi ostali dostupni izvori financiranja.
Pojedinačni ciljevi projekta odnose se na projekta odnose se na prijelaz na cjelogodišnje turističko poslovanje, promicanje vrijednosti cjeloživotnog učenja, poticanje na razvoj malog i srednjeg poduzetništva, razvoj svijesti o važnosti obrazovanja pri otvaranju poduzeća te stvaranje preduvjeta za razvoj općina, gradova, županije i Republike Hrvatske u cjelini kao male zemlje sa velikim znanjem i mogućnostima za napredak u nepredvidivim tržišnim uvjetima.

IV.

Predavači: dr.sc. Vedran Poljak, specijalist sigurnosti i kvalitete hrane -USPOSTAVA KVALITETE EKO HRANE.
Ana Potočki dip.ing., HACCP / ISO 9001 auditor- USPOSTAVA EKO OZNAKE
Ante Peroš, bacc.oec ravnatelj/poslovodni voditelj Ustanove za obrazovanje odraslih „Adriatic Educatio“-PODUZETNIČKO POSLOVANJE i UPRAVLJANJE ( poslovni plan, ekonomika i kalkulacija proizvoda)
VIG savjetovanje za razvoj d.o.o., autori i treneri certificiranih obrazovnih programa vezanih za lokalni razvoj i EU fondove. EU FONDOVI

V.

Edukacija se polaznicima ne naplaćuje. Svi polaznici seminara dobiti će prikladnu stručnu literaturu (knjige, skripte, i CD). Provjera znanja vrši se nakon svakog modula 15 min prije kraja predavanja putem evaluacijskih listova (kratkih pitanja).

Nakon edukacije polaznici dobivaju anketne listove pomoću kojih će ocijeniti ukupan projekt, predavače i organizatore.

Polaznicima koji su uspješno savladali sadržajne cjeline prvog i drugog modula biti će dodijeljen certifikat s upisanim brojem školskih sati, cjelina i stupanj obrazovanja.

EU/ECO PODUZETNIČKE AKADEMIJE U POLJOPRIVREDI.

VI.

Početak EU EKO PODUZETNIČKE AKADEMIJE U POLJOPRIVREDI jest 03.02.2018.u 09:30 h, a UPIS POLAZNIKA/ICA još uvijek moguć 

UVJETI UPISA:
-Navršenih 18 godina života
-Životopis
-Motivacijsko pismo
-Nacrt poslovnog plana –
kratki opis osobne i poslovne ambicije, poslovne ciljeve i razrada projektne ideje

VII.

Prijave se dostavljaju na e-mail adresu kontakt osobe:
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
M: +385 95 508 0821

IX.

Poziv je otvoren od dana objave na mrežnim stranicama www.solin.hr

 

 

Pročitano 1415 puta

Gradska uprava:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr