Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 05 Listopad 2017 08:19

Male vrijedne rukice i plodovi jeseni u DV Maslina

Male vrijedne rukice i plodovi jeseni u DV Maslina Djeca DV Maslina

U povodu Dječjeg tjedna - Ljubav djeci prije svega

Već smo zakoračili u listopad, mjesec koji označava novo godišnje doba. Svako godišnje doba sa sobom nosi nešto svoje. Zima nam donese snijeg, ljeto sunce, dok su proljeće i jesen zaduženi za boje i plodove!

Šarena jesen u dječjim vrtićima je vrijeme kada kreće nova pedagoška godina, vrijeme kada nova djeca dolaze u vrtić, a djeca u vrtiću jako vole igru s plodovima i bojama. Vrijeme kada pametne male glavice zajedno s odgajateljima, pokažu svima plodove svoje mašte. A mašta može svašta!

U Dječjem tjednu 2017. kojeg ove godine Savez društava Naša djeca Hrvatske provodi pod sloganom „Ljubav djeci prije svega“, zavirili smo u Dječji vrtić Maslina u Mravincima gdje je bilo radno, živo i veselo.
Djeca srednje, starije i mješovite odgojne skupine su upravo uz pomoć odgajateljica rezala bundevu, odvajali špice, postavljali je za pečenje te slasno jela šipak, a za cjeloviti ugođaj okusa, pobrinuli su se grozdovi grožđa. Ma gdje ćeš ljepše nego li kad na licu djeteta vidiš radosni smiješak i zamazan obraz!
Iz kuhinje je već mirisao prvi dio ispečenih komadića bundeve. No, to nije sve, pogledom na drugi dio veliške sobe (važna napomena, oni su veliši i predškolci!!!) spremalo se nešto drugo... – Odvajamo grožđe od peteljke, radit ćemo vino!!! – veselo će društvo.

Bravo za trud i rad naše djece i njihovih odgajateljica DV Maslina Ivane, Mirele, Ine. Marije, Ane, Mire i Tanje i pomoćnog osoblja! Kroz igru i radosni poklik malenih glasića nauči se svašta!

R. Bućan

 

 

 

Pročitano 2073 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr