Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 20 Prosinac 2017 12:37

IZLOŽBA USUSRET BOŽIĆU

IZLOŽBA USUSRET BOŽIĆU Foto: Jakov Teklić

U prostorijama Javne ustanove za kulturu Zvonimir Solin održana je izložba pod nazivom Ususret Božiću za čiju je organizaciju već petu godinu za redom zaslužna Zvjezdana Jaman, ravnateljica Zavoda za zapošljavanje ispostave Solin. Zvjezdana je i ovog puta izložila svoje božićne aranžmane izrađene od materijala pronađenih u prirodi, a posebnost ovogodišnje izložbe krije se u njezinim gošćama, solinskim poduzetnicama koje su svoje poslovne ideje realizirale zahvaljujući poticaju Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje i Grada Solina.

Sanja Paunović i Marita Čorić zajedničkim su snagama pokrenule obrt Slatka priča za proizvodnju slastica izrađenih bez aditiva, umjetnih boja i pojačivača okusa. Katarina Kavain Škare vlasnica je KK Design studija za uređenje interijera, Ankica Sučić Marić, povjesničarka umjetnosti, od nedavno je vlasnica tvrtke Even d.o.o. za dokumentaciju kulturnog dobra, a Ana Marušić pokrenula je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, OPG Marušić, u kojem radi cijela njezina obitelj. Na izložbi se predstavila i Sandra Andabak kojoj je hobi izrada edukativnih slikovnica od tkanine inspiriranih bajkama te motivima iz Biblije.

Sve sudionice kratko su u sklopu izložbe prezentirale svoj rad, a riječi podrške uputio im je solinski dogradonačelnik Ivica Rakušić koji je istaknuo kako njihovi primjeri doprinose pozitivnoj slici žena u poduzetništvu. Dogradonačelnik je ovom prilikom najavio skori susret sa ženama poduzetnicama s područja Grada Solina kako bi se upoznao s njihovim iskustvima i inicijativama.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ

 

 

Pročitano 1610 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr