Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 08 Siječanj 2018 09:39

WINTERFEST SOLIN 2018.: VODA, NASLIJEĐE, MILOST I LJUBAV

Ovogodišnji, drugi po redu Winterfest 2018. se sastoji od radionica, povijesnih interpretacija, tematskih razgleda, plesnjaka, koji će se održavati u zatvorenim prostorima Solina, od Gašpine mlinice, restorana Gašpić, hotela President i Salona Palace, Javne ustanove u kulture Zvonimir, arheološkog lokaliteta Salona, Gradske knjižnice Solin te Centra za djecu mlade i obitelj.

Riječi s dobrom vibracijom Ljubav, Milost, Voda Nasljeđe

Pojmovi kao što su navedeni od ljubavi, milosti, nasljeđa i vode tematski su nosioci sadržaja kreativno osmišljene manifestacije „Solin Winterfest“, koja će ove godine, u razdoblju od 14. siječnja do 14. veljače 2018., osvježiti turističku ponudu „najmlađeg“ grada u Hrvatskoj! Grad nosi i titulu prijatelja obitelji i djece, pa i ne čudi da je njegov demografski profil bio povod za odabir riječi ljubav, dok termini voda, naslijeđe i milost simboliziraju prirodnu, kulturnu i vjersku baštinu grada.

Festival organizira Turistička zajednica Solina u suradnji s Gradom, a projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom u kulture Zvonimir, GK Solin, Centrom za djecu, mlade i obitelj i ostalim dionicima u kulturi i turizmu grada Solina.

Želite li saznati ponešto o endemskoj vrsti mekousne pastrve sa staništem u rijeci Jadro, razgledati neotkrivene dragulje solinske vjerske baštine i radionice starih zanata, okušati se u izradi antičkih suvenira ili pak bakinih kolača, ili možda – zašto ne? – ispeći svoj valentinovski poklon, ova manifestacija zbilja nudi ponešto za svačiji ukus.

Široka paleta ovih tematski grupiranih događanja će se kao i u prvoj godini održavanja realizirati u suradnji s partnerima, a sastojat će se od interaktivnih radionica, mini škola, interpretacijskih događanja, glazbenog programa te tematskih izleta i razgledavanja grada namijenjenih svim dobnim skupinama.

Program Solin Winterfesta se sastoji od 22 događanja!

winterfest2018

 

 

Pročitano 1842 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr