Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 01 Veljača 2018 08:45

ODRŽANA MEĐUOPĆINSKA SMOTRA LIDRANO 2018.

ODRŽANA MEĐUOPĆINSKA SMOTRA LIDRANO 2018. Foto: Jakov TEKLIĆ

U Domu Zvonimir 30. siječnja održana je međuopćinska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2018. Smotru je u ime organizatora, aktiva ravnatelja osnovnih škola Solina, Klisa, Muća i Dugopolja, otvorio ravnatelj OŠ Vjekoslava Paraća Đuro Baloević.

Uz domaćina, OŠ Vjekoslava Paraća, na pozornici Doma Zvonimir nastupili su učenici drugih dviju solinskih osnovnih škola, OŠ don Lovre Katića i OŠ Vjekoslava Paraća, zatim OŠ Petra Kružića Klis, OŠ kneza Branimira Muć i OŠ braće Radić Bračević.

Nakon nastupa zbora OŠ Vjekoslava Paraća uslijedila je prezentacija pojedinačnih i skupnih recitala te dramsko-scenskih predstava u kojima je sudjelovalo pedesetak učenika.

Ocjenom prosudbenog povjerenstva odlazak na Županijski LiDraNo, koji će se održati 12. veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, zaslužilo je šest literarnih i dva novinarska rada, a predstavljat će nas i učenici koji su se pokazali najboljima u scenskim nastupima. Riječ je o tri pojedinačne i dvije skupne scenske izvedbe. Direktni plasman ostvarile su školske novine Solinčica OŠ kraljice Jelene.

Svim sudionicima Županijskoga LiDraNa želimo puno uspjeha i prolazak na višu državnu razinu uz moto koji prati ovu Smotru: Djeco, sanjajte i stvarajte. Od odabranih misli sagradite svjetove čudesne ljepote. Putujte u beskonačnost i otkrit ćete sebe u svemu.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ

 

 

Pročitano 1692 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr