Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 07 Veljača 2018 08:24

I Vranjičani, Mravinčani i veseli puk u Kučinama priprema mačkaradu

U Mravincima su ponosni na svoje Krpaše i pokladne običaje. Kako oni kažu, u njih je to još po starinski, ide se po kućama, posjećuju se tako stanovnici, da vide jesu li svi dobrog zdravlja, kako mu je rodilo grožđe, jel mu dobro ulje, kako je stanje u konobama, pivaju se pisme, druži se. Maškarani bal u Mravincima je u Domu kulture, kako i priliči na pokladni utorak 13. veljače, gdje Krpaši organiziraju s početkomu 16 sati maskenbal za najmlađe, a poslije njega slijedi oni za malo „starije“ kada će se i presuditi Krnji.

U susjednim Kučinama u subotu 10.veljače 2018. će se veselit i pivat. Tradicionalna povorka će po danu obilazit sve domove i pripremat ljude da se lipo mačkaraju i provesele na najluđem balu u godini koja će se navečer održava u Domu kulture Kučine.

Vranjičke mačkare će u nedjelju 11. veljače s početkom u 14 sati prodefilirati od Ribiča do Meteriza i natrag u Misto, gdje će, izreći presudu Krnji, a nakon toga se fešta nastavlja uz jelo, piće i tombolu u Domu kulture don Frane Bulić.

 

 

 

Pročitano 1454 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr