Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 08 Veljača 2018 11:06

Započeo predupis prvašića

Tijekom veljače vršit će se predupis prvašića elektronskim putem

Ured državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji objavio je da će se predupis djece u prvi razred osnovnih škola na području županije obavljati elektronskim putem u vremenu od 8. do 18. veljače ove godine.

Predupisi se vrše za djecu rođenu od 1. travnja 2011. godine do 31. ožujka 2012. godine, kao i za djecu rođenu od 1. travnja do 31. prosinca 2012. godine za koju roditelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred. Predupis trebaju izvršiti i djeca kojima je za tekuću školsku godinu odgođen upis u prvi razred te djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa.

Učenici se upisuju u školu prema mjestu prebivališta, a postoje i mogućnosti, zbog određenih razloga, upisa i u neku drugu školu.
Nakon obavljenog predupisa roditelji ili skrbnici trebaju se javiti u školu, u vremenu od 1. do 8. ožujka, kako bi se dogovorili termini testiranja djeteta.

Koju dokumentaciju roditelji moraju priložiti, obrasce za prijavu upisa i druge obrasce, potrebne informacije, rokove kao i mail adrese ispostava Ureda državne uprave na koje se prijave podnose, roditelji budućih prvašića, kao i oni koji traže privremenu odgodu upisa, mogu pronaći OVDJE

Iz Ureda državne uprave napominju kako u obrascima roditelji mogu odabrati željeni prvi strani jezik, jer je rano učenje prvog stranog jezika moguće je prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi već od prvog razreda osnovne škole. Odabrani strani jezik za koji se roditelj izjasni time postaje prvi obvezni jezik, a izbor drugog i trećeg stranog jezika odvija se u četvrtom razredu osnovne škole.

 

 

Pročitano 1723 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr