Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 09 Veljača 2018 09:17

Proglašeni pobjednici kulinarskog natjecanja Zlatna Solinka 2018.

Proglašeni pobjednici kulinarskog natjecanja Zlatna Solinka 2018. Foto: Jakov Teklić

U restoranu Andrea, Nirs na Dračevcu sinoć je upriličeno proglašenje pobjednika kulinarskog natjecanja Zlatna Solinka 2018. održanog treću godinu za redom u organizaciji Udruge kuhara Splitsko-dalmatinske županije, a pod pokroviteljstvom grada Solina te potporu Županije splitsko-dalmatinske i solinske Turističke zajednice. Zlatna Solinka jedno je od pet natjecanja unutar Hrvatskog kuharskog kupa koji ima tradiciju dugu 13 godina, a ove godine okupila je osam ekipa s područja cijele Hrvatske.

Natjecatelji su imali zadatak pripremiti tri slijeda jela: predjelo, svečanu hladnu platu pripremljenu od pastrve, pršuta, slanutka i artičoke, zatim toplo glavno jelo s prilogom pripremljeno od janjećeg buta, ružmarina i sezonskog povrća, te desert za kojeg je bilo potrebno koristiti klementine, rogač, bademe i skutu.

Pripremljena jela ocjenjivali su članovi stručnog žirija, vrhunski kuhari i članovi sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza, Vladimir Balent, Erich Glavica i Gostimir Dragić.

Neposredno pred početak službenog proglašenja pobjednika ovogodišnjeg natjecanja okupljene su pozdravili predsjednik Udruge kuhara SDŽ Ante Ojdanić, solinski dogradonačelnik Ivica Rakušić te župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.
Nakon proglašenja pobjednika u sve tri kategorije najveći broj bodova, a time i titulu sveukupnoga pobjednika odnijela je ekipa restorana Fontana Crnković iz Varaždina predvođena Ivanom Tomasom, drugo mjesto pripalo je restoranu Bedem i Marinu Pozderu, također iz Varaždina, a treće hotelu Plitvice, Plitvička jezera kojeg je predstavljao Dario Špehar.

U programu su, izvan natjecateljske kategorije, sudjelovali i poznati hrvatski carving majstori, Ivan Đukić i Dražen Šafar, koji su predstavili svoje vještine u rezbarenju voća i povrća.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ
Foto: Jakov TEKLIĆ

 

 

Pročitano 2124 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr