Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 09 Travanj 2018 11:42

11. Manifestacija dječjih tradicijskih igara Maja Matas – Oklen si dite?

 

Dječji vrtić Cvrčak u četvrtak 12. travnja 2018. u Javnoj ustanovi kulture Zvonimir s početkom u 18 sati organizira manifestaciju dječjih tradicijskih igara Maja Matas – Oklen si dite?
Ovo je jedanaesta po redu smotra dječjeg folklora Dječjeg vrtića Cvrčak Solin, a već četvrtu godinu u čast idejne začetnice ove manifestacije i po kojoj nosi ime, Maje Matas rođ. Jozić.

Kada se spominju smotre folklora, čuvanje tradicije i kulturnih običaja, za svaku je pohvalu, ali kada djeca sudjeluju u takvim manifestacijama, onda organizator zaslužuje samo riječ hvale.

Odgajatelji DV Cvrčka sa svojom djecom već godinama od zaborava su otrgli pjesme i igre našega kraja te ih pospremili u male glavice koje će je nastaviti baštiniti.

Sudjeluju: DV Pinokio, DV Labud, DV Maslačak, DV Sv. Ante, DV Tratinčica, DV Škrinjica, DV Sunčica i KUD Salona.

Voditeljica manifestacije je Ivana Duvnjak, tehničku podršku manifestaciji dat će Gradska glazba Zvonimir Solin, dok će u postavljanju scene sudjelovati Udruga Solinjani, Anđelka Radman, Petra Vrdoljak, Ana Kukulj, Darija Delić, Gorana Vukšić, Brankica Radovanović, a likovno oblikovanje uradila je Lucija Gelo.

Dođite i podržite najmlađe u očuvanju hrvatske kulturne baštine.

oklen si dite2018

 

 

Pročitano 1883 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr