Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 05 Lipanj 2018 11:24

Održan sastanak Erasmus+ projekta Mystery of History u Sloveniji

Učiteljice OŠ kraljice Jelene sudjelovale na 2. transnacionalnom sastanaku

U sklopu Erasmus+ projekta Mystery of History održan je 2. transnacionalni sastanak u Sloveniji, u gradu Ptuju od 24. do 25.svibnja 2018.. Na sastanku su prisustvovali svi predstavnici projekta Erasmus+ projekta Mystery of History, dvije škole iz Italije, Ferrara i Piacenza, škola Primorski Dolac iz Hrvatske, domaćin Osnovna šola Mladika iz Ptuja i koordinatorice iz OŠ kraljice Jelene iz Solina.

U Ptuju su im zaželjeli dobrodošlicu gradonačelnik grada Ptuja Miran Senčar, ravnatelj škole Bogomir Širovnik te mnogobrojni djelatnici škole, a učenici ptujske škole lijepim glazbeno scenskim programom.

U Ptuj na radni sastanak je otputovalo pet učiteljica solinske škole te je svaka trebala kroz kratko izlaganje rezimirati dosadašnje uratke svih partnera na projektnim aktivnostima. Tako je koordinatorica projekta Nives Bogdan bila zadužena za web stranicu projekta i e-Twinning platformu, Jelena Kelava za evaluaciju, Zdenka Jerković i Edita Rizvan za radionicu o korištenju web 2,0 alata u nastavi i Maja Pletikosić za diseminaciju.

Na radni sastancima koji su se odvijali u jutarnjim i popodnevni satima svi članovi projekta aktivno su sudjelovali iznoseći svoje stavove, ideje, razmjenjujući primjere dobre prakse, inovativne alate korištene u nastavi, kreativne radionice u kojima su učenici sudjelovali, razgovarali o prethodnim i planirali buduće aktivnosti.

Slobodno vrijeme su iskoristili kako bi posjetili prekrasni barokni dvorac na brežuljku iznad Ptuja iz XII. stoljeća, sudjelovali u radionici pozlate (tehnika ukrašavanja zlatnim listićima), prisustvovali uprizorenju baroknog plesa te se upoznali s aktivnostima još jednog Erasmus+ projekta ptujske gimnazije pod nazivom Cup of creativity.

Sve ove, a i brojne druge aktivnosti koje nismo spomenuli postigle su svoj cilj, a to je bila potreba za osuvremenjivanjem nastave i proširivanje vidika te jačanje brojnih kompetencija kako učenika tako i učitelja. Zahvale idu slovenskom timu koji ih je tako lijepo i nesebično ugostio.

 

 

Pročitano 1303 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr