Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 15 Veljača 2019 13:08

Posjet spisateljice Dunje Kalilić OŠ kralja Zvonimira

Posjet spisateljice Dunje Kalilić OŠ kralja Zvonimira Foto: Jakov Teklić

Osnovnu školu kralja Zvonimira u Ninčevićima jučer je, povodom Međunarodnoga dana darivanja knjiga, koji se obilježava na isti dan kada i blagdan sv. Valentina, posjetila spisateljica Dunja Kalilić, a njezin posjet organiziran je u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje podružnica Split u sklopu projekta koji ima za cilj darivanje knjiga novoosnovanim školskim knjižnicama.

U novoj solinskoj osmoljetki književnicu su dočekali v.d. ravnateljica škole Snježana Rađa, knjižničarka Katarina Blagojević te učenici škole s učiteljicama hrvatskoga jezika i razredne nastave, a druženju je nazočila i Ana Saulačić, viša savjetnica za stručne suradnike knjižničare u splitskoj podružnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Učenici su za ovu priliku pripremili prigodni program, a imali su i čitav niz pitanja vezanih uz inspiraciju i likove spisateljice koja je napisala dvadesetak književnih djela za djecu i odrasle.

Dunja Kalilić je druženje sa solinskim osnovnoškolcima zaključila savjetom vezanim uz važnost čitanja.
Čitanjem stječemo bogatstvo riječi, ono je dobro za srce i dušu, zato djeco uzmite knjigu u ruke i čitajte – pozvala je Kalilić uručujući školskoj knižnici četrdesetak svojih knjiga.

Zahvalu književnici u ime svih učenika i djelatnika škole uputila je v.d. ravnateljica Snježana Rađa, a posebno iznenađenje pripremila su joj djeca koja su je darivala prigodnim poklon za čiju je izradu zaslužan učenik 7. razreda Luka Vuković.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ /SOLINSKA KRONIKA

 

 

Pročitano 1931 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr