Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 05 Ožujak 2019 11:47

U Osnovnoj školi kraljice Jelene održana jubilarna 20. Vjeronaučna olimpijada

U Osnovnoj školi kraljice Jelene održana jubilarna 20. Vjeronaučna olimpijada Foto: Jakov Teklić

U Osnovnoj školi kraljice Jelene 4. ožujka održana je jubilarna 20. Vjeronaučna olimpijada za osnovne i srednje škole s područja Splitsko-makarske nadbiskupije i Hvarske biskupije u kojoj su sudjelovale 23 ekipe iz osnovnih te 12 ekipa iz srednjih škola.

Tema ovogodišnje Olimpijade bila je „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“, a njezino otvaranje popraćeno je bogatim programom za čiju su pripremu zaslužni učenici OŠ kraljice Jelene uz koje su nastupili i članovi „Papa banda“.

Dobrodošlicu okupljenima uputili su ravnateljica škole Vesna Ružić, župnik prasvetišta Gospe od Otoka don Ranko Vidović i solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, a sudionike su pozdravili i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban te splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

Predstojnik Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije don Josip Periš i viša savjetnica za vjeronauk u splitskoj podružnici Agencije za odgoj i obrazovanje Sabina Marunčić predstavili su sudionicima sistem natjecanja tijekom kojeg je bilo moguće osvojiti maksimalno 80 bodova.

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola, sa 71 bodom, odnijela je OŠ „Tučepi“ iz Tučepa dok je u kategoriji srednjih škola najbolja bila Nadbiskupijska klasična gimnazija „Don Frane Bulić“ s osvojenih 79 bodova.

Pobjedničke ekipe sudjelovat će na državnom natjecanju koje će se održati u Osijeku od 3. do 5. travnja.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

 

 

 

Pročitano 1124 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr