Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 13 Ožujak 2019 10:05

SOLIN DRUGU GODINU ZA REDOM UGOSTIO IZLOŽBU RADOVA NASTALIH U SKLOPU ŽUPANIJSKOGA NATJECANJA LIK 2019.

SOLIN DRUGU GODINU ZA REDOM UGOSTIO IZLOŽBU RADOVA NASTALIH U SKLOPU ŽUPANIJSKOGA NATJECANJA LIK 2019. Foto: Jakov Teklić

U Solinu je, u organizaciji Osnovne škole kraljice Jelene, drugu godinu za redom u Gradskoj galeriji u Domu „Zvonimir“ upriličena izložba radova učenika osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije sudionika natjecanja iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna, LIK 2019.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je „Ekologija – zaštićene životinje moga kraja“, a na natječaj koji je prethodio izložbi pristigli su radovi iz 23 škole s područja cijele Županije. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu predsjednica Katarina Prlić, prof., te članovi Ivana Hrgović, prof., i Sanja Mirošević, prof., odabralo je šest radova koji će u travnju ove godine u Rijeci predstavljati Splitsko-dalmatinsku županiju na 21. Državnom natjecanju LIK 2019.

Najuspješnijim u kategoriji osnovnih škola proglašen je rad Anamarije Stazić, učenice OŠ „Ravne njive“ Split, nastao pod mentortvom Ivane Čupo, prof., a slijede je Luna Vuletić iz OŠ „Lučac“ Split s mentoricom Natašom Stipica Kilić, prof., te Duje Čondić iz OŠ „o. Petra Perice“ Makarska s mentorom Antom Grčićem, prof.

U kategoriji srednjih škola Splitsko-dalmatinsku županiju na državnom natjecanju predstavljat će učenici Nadbiskupijske klasične gimnazije „Don Frane Bulić“ iz Splita, Grgo Čelebija, Marta Grubišić i Ana Merčep, a sva tri rada nastala su pod mentorstvom Antonije Bernardice Delonga, prof.

Okupljene na otvaranju izložbe, kojoj su nazočili i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban te solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, pozdravio je ravnatelj Javne ustanove u kulturi „Zvonimir“ Solin Tonći Ćićerić.

Uslijedio je glazbeni program u kojem su sudjelovali učenici OŠ kraljice Jelene i OŠ Vjekoslava Paraća, Silvija Vukšić, Marija Grubić, Marin Ivanišević, Karla Dužević i Nina Grubić, a pridružila im se i kantautorica Sanja Štrk. Voditeljskom palicom upravljala je učenica OŠ kraljice Jelene Nika Teklić.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

 

 

Pročitano 1370 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr