Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 20 Ožujak 2019 12:58

U Solinu održan 3. transnacionalni sastanak Erasmus+ projekta Mystery of History

U Solinu održan 3. transnacionalni sastanak Erasmus+ projekta Mystery of History Foto: OŠ kraljice Jelene

Nakon 19 mjeseci predanog rada, osmišljavanja projektnih aktivnosti, radionica... 14. i 15. ožujka 2019. održan je 3. a ujedno i posljednji transnacionalni sastanak Erasmus+ projekta Mystery of History. Cilj projekta je europska razmjena kulture, prošlosti i baštine kako bi djeca, roditelji, učitelji, a i lokalna zajednica upoznali svoje kulturno blago i zavičaj, ali i kulturnu baštinu drugih europskih naroda.
Domaćini ovog sastanka bili su: OŠ Primorski Dolac i OŠ kraljice Jelene iz Solina ujedno i koordinator projekta.

Sastanku su prisustvovali partneri iz škola: ICS “Alda Costa” iz Ferrare, Direzione Didattica 8° Circolo iz Piacenze, Osnovna šola Mladika iz Ptuja, OŠ Primorski Dolac iz Primorskog Doca i OŠ kraljice Jelene iz Solina. Toplu dobrodošlicu prigodnim govorom poželjeli su im ravnateljica škole Primorski Dolac gđa Mila Mišković te načelnik mjesta g. Joško Dujmović.

Radni dio sastanka prošao je u edukativnom ozračju. Sudionici projekta predstavili su odabrane ICT alate jedni drugima te na taj način ojačali svoje digitalne kompetencije i osuvremenili nastavu.
Neke od tema sastanka bile su: predstavljanje finalnih proizvoda, jačanje jezičnih kompetencija, osuvremenjivanje nastave, razmjena dobre prakse među partnerima te promicanje međukulturalnog dijaloga.

Sudionici su imali priliku doživjeti bogati kulturno umjetnički program u OŠ Primorski Dolac čiji su nosioci bili učenici, učitelji i Kulturno-umjetničko društvo, posjetiti staru jezgru grada Trogira, mjesto Kučine i Primorski Dolac, Dvorac Vitturi u Kaštel Lukšiću te Gašpinu mlinicu u Solinu.

Na kraju sastanka svi su se složili o potrebi za daljnjom suradnjom te za kontinuiranom diseminacijom i upotrebom rezultata projekta kao što su brojni ICT alati, web stranica projekta, slikovnice, društvene igre, edukativne igre za razvijanje pažnje i koncentracije, video prezentacije, memori kartice …

Sudionici projekta zaključili su da će i dalje utjecati na svoje učenike njegujući kulturnu baštinu i tradiciju.

 

 

Pročitano 939 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr