Ispiši ovu stranicu
Petak, 22 Ožujak 2019 12:29

Učenici OŠ kraljice Jelene prigodnim aktivnostima obilježili Svjetski dan šuma (21. ožujka) i Svjetski dan voda (22. ožujka)

Učenici OŠ kraljice Jelene prigodnim aktivnostima obilježili Svjetski dan šuma (21. ožujka) i Svjetski dan voda (22. ožujka) Foto: Jakov Teklić

Učenici Osnovne škole kraljice Jelene organizirali su 22. ožujka projektni dan kojim su obilježili dva važna datuma vezana uz ekologiju, Svjetski dan šuma, ujedno i prvi dan proljeća 21. ožujka, te Svjetski dan voda koji se odlukom Ujedinjenih naroda slavi upravo 22. ožujka.

Dio učenika viših razreda, točnije učenici 5.B i 7.F razreda posjetili su tom prilikom izvor rijeke Jadro, a pripremili su i prigodni plakat te prezentaciju kroz koju su iznijeli najvažnije podatke vezane uz solinsku Riku. Nakon posjeta izvoru obišli su i arheološki lokalitet Šuplje crkve te se upoznali s ovim iznimno važnim nacionalnim i kulturnim lokalitetom smještenim uz tok rijeke.

U isto vrijeme učenici 5.E razreda uputili su se na izlet u šumu iznad Majdana. Sa sobom su ponijeli igru asocijacija napravljenu od recikliranog papira, rad njihovih kolega iz 6. razreda, a organizirali su i utrku u vrećama te staru igru bacanja kamena s ramena.

Učenici OŠ kraljice Jelene, jednako kao i učenici ostalih solinskih osmoljetki, često sudjeluju u projektima koji imaju za cilj zaštitu i očuvanje okoliša te važnih prirodnih resursa poput šuma i voda šaljući tako snažne eko poruke o važnosti očuvanja prirode.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

 

 

Pročitano 1719 puta