Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 25 Ožujak 2019 10:58

Obilježen Dan narcisa u Solinu

Obilježen Dan narcisa u Solinu Dan narcisa u Solinu. Udruga Salonitanke (Foto: J. Teklić)

Članice Udruga žena liječenih na dojci Salonitanka u subotu su obilježile ovogodišnji Dan narcisa i to na par lokacija na području našeg grada.

Prigodom ove akcije, uz prodaju cvijeća, posebno narcisa, dijelile su se i edukativne brošure. Cilj akcije je podići svijest žena o zdravlju dojki te educirati žene o važnosti preventivnih pregleda i ranog otkrivanja raka dojke.

-Narcis je simbol nade, buđenja i novog života i mi na ovaj način podižemo svijest žena o zdravlju dojki. Nastojimo potaknuti žene da redovito obavljaju preventivne preglede, kao što su ultrazvuk i mamografija, jer je opće poznato, ako se na vrijeme dijagnosticira rak dojke, on se uspješno i liječi - kazala je predsjednica Salonitanki Jasna Leleković.

dan narcisa2019 2

Podršku, kao i svake godine, obilježavanja Dana narcisa dao je i gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević.

Dan narcisa obilježen je u cijeloj Hrvatskoj, a posvećen je ženama oboljelim od raka dojke od kojeg u Hrvatskoj godišnje oboli oko 2500, a umre oko 1000 žena.

Riječ je o humanitarnoj akcija u kojoj se prodaju poklonjeni narcisi, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

rb

 

 

Pročitano 766 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr