Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 19 Travanj 2019 08:09

Održan sastanak koordinacijskog odbora Nacionalnog projekta „Živjeti zdravo“

Održan sastanak koordinacijskog odbora Nacionalnog projekta „Živjeti zdravo“ Foto: Jakov Teklić

U srijedu 17. travnja 2019.u gradskoj vijećnici održan je sastanak Koordinacijskog odbora za provedbu aktivnosti Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“. 

Aktivnosti navedenoga programa usmjerene su na poboljšanje zdravlja cijele populacije kroz implementaciju u lokalnim zajednicama informiranjem, educiranjem i senzibiliziranjem građana svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima zdravih stilova života.

Projekt je pokrenulo Ministarstvo zdravstva 2002. godine, dok je sveobuhvatni, multisektorski program, 2015. godine Vlada Republike Hrvatske proglasila Nacionalnim programom, čija je provedba planirana kontinuirano.
Grad Solin već nekoliko godina u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije sudjeluje u implementaciji ovog programa, a za ovu godinu pripremljene su nove dodatne aktivnosti.

Na sastanku su nazočili predstavnici institucija, udruga i organizacija s područja grada Solina, koji su već sudjelovale i koje će sudjelovati u koordinaciji ovogodišnjih aktivnosti pod nazivom „Volonteri u parku“ , a to su uz predstavnike gradske uprave Grada Solina, Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ, Centar za djecu, mlade i obitelj (Udruga „DUGA“), OŠ Vjekoslava Paraća, OŠ don Lovre Katića, OŠ kraljice Jelene, Udruga fizioterapeuta Salona, Odred izviđača pomoraca Posejdon, Gimnastički klub Salto, Gradsko društvo Crvenog križa.

Projektne aktivnosti realizirat će se u dvije etape, a sve su financirane sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

Pročitano 463 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr