Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 30 Travanj 2019 10:29

Dječja kazališna predstava: Paško u knjižnici

U Teatrinu Gradske knjižnice Solin, u subotu, 11. svibnja 2019. u 11 sati odigrat će se dječja kazališna predstava: PAŠKO U KNJIŽNICI Gradskog kazališta lutaka Split.

Ulaznice su besplatne!

Informacije i rezervacije možete dobiti na: 021/270-316, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobno u Knjižnici. NAPOMENA: rezervirane ulaznice preuzeti najkasnije do petka, 10. svibnja u 20 sati.

JEDNA OSOBA MOŽE REZERVIRATI I PREDIGNUTI NAJVIŠE 3 ULAZNICE.

O predstavi:

Tekst: Branko Ružić
Redatelj: Branimir Rakić
Dramaturg: Branko Ružić
Kreator lutaka, scenografije i kostima: Luka Duplančić
Skladatelj: Jakša Matošić
Igraju: Milana Buzolić-Vučica i Branimir Rakić / (na fotografijama Milena Blažanović)
Oblikovatelj svjetla: Lucijan Roki

"Paško je manje-više sasvim običan dječak. Obožava nogomet, kompjuterske igrice, voziti skejt, a jedino što nikako ne voli je - čitanje. Knjige su mu strašno dosadne, a slova prava noćna mora. Jedna, sasvim slučajno napucana lopta, uleti kroz prozor u knjižnicu. Paško krene za njom i, uvjeren da je došao na najdosadnije mjesto na planeti, upada u svoju najveću avanturu. Susretne ekscentričnog Knjiškog moljca, ali i pomalo usamljenu curicu Luciju koja, za razliku od njega, obožava čitati knjige. Pašku užasno dosadna priča o Ivici i Marici u knjižnici iznenadno oživi, a Paško i Lucija i sami postanu akteri u njoj. Da bi pobijedili zlu vješticu morat će nadvladati uzajamne razmirice, ali i Paškovu veliku muku zvanu čitanje.

Paško nauči da sve naoko dosadne knjige mogu oživjeti u vrlo zabavne priče ako se zna jedna tajna čarolija. Paško je tajnu saznao uz malu pomoć Knjiškog moljca, a svi je ostali mogu spoznati gledajući ovu šarmantnu predstavu." (Branko Ružić)

 

 

Pročitano 685 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr