Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 06 Svibanj 2019 10:45

PRIRODOSLOVNA ŠKOLA SPLIT ORGANIZIRALA PROJEKTNI DAN U SOLINU

PRIRODOSLOVNA ŠKOLA SPLIT ORGANIZIRALA PROJEKTNI DAN U SOLINU Foto: Jakov TEKLIĆ

U sklopu obilježavanja 3. svibnja, koji se od 1978. slavi kao Svjetski dan Sunca, Prirodoslovna škola Split organizirala je projektni dan na temu voda te je tom prilikom oko 400 njihovih učenika posjetilo Solin.

Osim Svjetskog dana Sunca mi danas obilježavamo i dan naše škole, a sve to povezali smo sa skorim dobivanjem statusa Međunarodne Eko-škole kojim koordiniraju profesorice Katija Lončar i Ivana Miletić – kazala je Marija Pustak, ravnateljica ove splitske srednjoškolske ustanove, dodajući kako su oni ujedno i prva srednja škola u Splitu koja će ponijeti ovu vrijednu eko titulu.

Budući smo za temu našeg Projektnog dana odabrali vodu Solin nam je predstavljao uistinu odličnu destinaciju jer na relativno malom području nudi jako puno sadržaja. Zahvaljujući tome organizirali smo čak 15 radionica koje su se odvijale na nekoliko lokacija: na izvoru Jadra, u Gašpinoj mlinici, na šetnici uz rijeku, u ribogojilištu te na Gospinom otoku – kazala je Pustak ističući kako je Prirodoslovna škola Split od ove školske godine domaćin Centra izvrsnosti iz prirodoslovlja te kao takva nastoji popularizirati prirodne znanosti među učenicima različitih uzrasta. 

Sretni smo kad imamo prilike izvesti učenike u prirodu, u stvarni svijet u kojem stječu vrijedna iskustva – kazala je ravnateljica dodajući kako planiraju nove projekte koji će svakako uključivati ponovni posjet Solinu.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

 

 

Pročitano 1396 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr