Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 16 Svibanj 2019 08:18

U NINČEVIĆIMA PROSLAVLJEN BLAGDAN SOLINSKIH MUČENIKA

U NINČEVIĆIMA PROSLAVLJEN BLAGDAN SOLINSKIH MUČENIKA Foto: Jakov Teklić

Župljani župe Solinskih mučenika u Ninčevićima proslavili su 15. svibnja blagdan svetih naslovnika svoje župe, a svečanoj svetoj misi, u kojoj je sudjelovao i solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, prethodila je procesija s Gospinim kipom.

Praksa crkve je da svaka župa ima svoje zaštitnike, a za našu župu ovdje u Ninčevićima to su Solinski mučenici što smatram jako dobrim jer je riječ o ljudima koji su svjedočili za Isusa Krista, ljudima koji su bili neustrašivi i danas nam služe kao uzor u našem životu – kazao je župnik don Ante Matešan.

Prigodnu propovijed protkanu detaljima iz života Solinskih mučenika predvodio je don Nikola Bodrožić, župnik župe Sveti Kajo.
Kao vjernici pozvani smo da se u muci suobličimo s Isusom Kristom koji je rekao: kad te netko progoni i udara po jednom obrazu okreni mu i drugi. Pitam vas jesmo li kao vjernici na to spremni? Danas sve češće uzvraćamo napad što nije u skladu s našom kršćanskom vjerom. Pozivam vas stoga da slijedimo primjer Solinskih mučenika koji su položili život za svoju vjeru. Budimo dosljedni nasljednici ovih svetaca. Nemojmo da nas tuđa nevjera odvede na put zla.

Ustrajmo poput Solinskih mučenika u ljubavi prema svojim progoniteljima i oprostimo kako bi u određenom trenutku mogli posvjedočiti i pokazati svoju ljubav prema Bogu – pozvao je don Nikola Bodrožić ističući kako nema života bez mučeništva i žrtve.

Svečano misno slavlje zaključeno je pjesmom prvopričesnika predvođenih voditeljicom dječjeg zbora Željkom Boban.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

 

 

Pročitano 950 puta