Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 07 Lipanj 2019 10:14

ETWINNING PROJEKT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE DON LOVRE KATIĆA „A FUNNY SCHOOL YEAR“

ETWINNING PROJEKT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE DON LOVRE KATIĆA „A FUNNY SCHOOL YEAR“ Foto: Jakov Teklić

Učenici 2. b i 2. c razreda Osnovne škole don Lovre Katića, predvođeni učiteljicama Svjetlanom Vuić i Atanasijom Bilić, sudjelovali su tijekom protekle školske godine u eTwinning projektu „A funny school year“ koji je okupio 59 škola iz 17 europskih država.

Projekt je zamišljen na način da učenici kroz njegovu realizaciju međusobno surađuju, da se upoznaju i podijele s partnerskim školama posebne trenutke svog školskog života kao što su prvi dan škole, proslave blagdana, razne sportske aktivnosti i razredni projekti.

S tim ciljem učenici su razmjenjivali razglednice, pisali na engleskom jeziku, bojali zastave zemalja sudionica, uređivali zajedničku digitalnu slikovnicu i kalendar te učili o glavnim gradovima. Izradom razrednih stranica na Twinspace-u dijelili su crteže, kratke tekstove, prezentacije, fotografije i videozapise.

Kroz realizaciju aktivnosti djeca su upoznala druge partnerske škole, učenike i njihov školski život te raspravljala o sličnostima i razlikama, razvijala svoje jezične vještine, poboljšala IT sposobnosti koristeći online komunikacijske alate te, iznad svega, stekli lijepu uspomenu na školsku godinu. Školskom izložbom u atriju prezentirali su maleni dio realiziranih aktivnosti ovog bogatog projekta.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

 

 

 

Pročitano 934 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr