Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 12 Kolovoz 2019 08:06

Manifestacija Okusi i oblici meda u Kučinama

U organizaciji TZ grada Solina u suradnji OPG Roguljić, Udrugom pčelara Ružmarin iz Splita, MO Kučine i ŠPK Fontana u subotu 17. kolovoza 2019. s početkom u 20:00h u Domu kulture u Kučinama održat će se gastronomska manifestacija „Okusi i oblici meda“.

Program manifestacije obuhvaća sajam pčelinjih proizvoda, pčelarske opreme i alata udruge Ružmarin, čiji su članovi većinom iz Kučina te gastronomski i zabavni dio programa. Također na sajmu će biti prezentirani i moći se kupiti suveniri od meda (voštane figure, med, medica, kozmetika od meda itd).

U gastronomskom dijelu programa posjetitelji će moći kušati jela i slatko od meda, poput bakalara s medom, tradicionalnog kučinskog soparnika (s grožđicama i medom), medenjake te piletinu s medom. U zabavnom dijelu programa zaplešite s nama uz plesni studio Fontana i Duo Prijatelji.

Sajam je moguće razgledati od 18:00h dok će gastronomski i zabavni dio programa započeti u 20:00h.

Cilj ovog događanja je osigurati zabavan sadržaj za turiste na području grada Solina posebice one smještene u Mravincama i Kučinama, prezentirani našu gastronomsku tradiciju te potaknuti posjetitelje na povratak prirodi i očuvanje prirode posebice medonosnih biljaka, poput kadulje, vrijeska i ružmarina.

Ulaz na manifestaciju se ne naplaćuje.

med kucine

 

 

Pročitano 910 puta