Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 24 Listopad 2019 08:31

Započeo projekt "Erasmus in Nature" u kojem sudjeluje OŠ kraljice Jelene

Započeo projekt "Erasmus in Nature" u kojem sudjeluje OŠ kraljice Jelene "Erasmus in Nature" u OŠ kraljice Jelene

U projektu "Erasmus in Nature" sudjeluje pet zemalja i to Irska, Hrvatska, Italija, Njemačka i Francuska. Tema projekta, koji traje pune dvije godine, točnije do 31. kolovoza 2021., je očuvanje kulturne baštine kroz mitove i legende zemalja partnera ispričane u prirodi. Projektom se djecu potiču na svijest o važnosti vlastitog nacionalnog identiteta, pismenost i izražavanja na stranim jezicima. Projektom se potiče i tolerancije kroz upoznavanje različitih kultura te svijest o važnosti prirode, okoliša i održivog razvoja.

Profesori i učenici, partneri na projektu iz Njemačke, Francuske, Italije i Irske su smješteni kod obitelji učenika i kolega profesora što ih još više zbližava. Stječu se nova prijateljstava i lijepe uspomene iz djetinjstva.

Projektni dani u našem gradu su pri kraju, a domaćini su sa svojim novim prijateljima već posjetili znamenitosti našeg grada, Plitvička jezera, muzej Alke u Sinju, gradove Kaštela i Omiš i odradili niz radionica.

Učenike i profesore OŠ kraljice Jelene očekuje u travnju 2020. godine posjet Njemačkoj i gradu Lahr am Main, potom u listopadu 2020. odlazak u Francusku u grad Les Lilas, a u ožujku 2021. godine Italija i predivna Sicilija i Siracusa. U svibnju 2021. učenici i profesori OŠ kraljice Jelene odlaze u zelenu Irsku, grad Balllinasloe.

Sjajna prilika za našu djecu da upoznaju svoje vršnjake iz Europe, vježbaju druge jezike, posjete europske gradove i upoznaju neke druge kulture.

rb

 

 

Pročitano 1149 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr