Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 11 Studeni 2019 14:10

ODRŽANE PREDSTAVE "NAŠ VODENI SVIJET" U SKLOPU PROJEKTA RAZMIŠLJAM EKOLOGIČNO

 U sklopu projekta Razmišljam EKOlogično održan je drugi krug predstava za djecu vrtića i škola na području provedbe projekta.

Produkcija i izvedba djelo je Umjetničke organizacije Kazališna družina „Smješko“ a autori predstave su Ivan Leo Lemo i Barbara Vicković. Prijateljica Zemlja se ponovno našla u glavnoj ulozi u izvedbi Barbare Vicković u maštovitom kostimu s detaljima zemaljske kugle.

Na sceni joj se pridružila i nesretna kornjača koja se našla zarobljena u mrežama i plastici koji su plutali morima zajedno s ostalim otpadom. Tu se spremno našao dječak Boyan koji je priskočio u pomoć nesretnoj kornjači i izvukao je iz okova otpada. Usput je poučio djecu o kako bi svi mogli pridonijeti zaštiti okoliša, ne bacajući otpad u okoliš, prikupljanju otpada odbačenog u more i ostale dijelove prirode te očuvanjem prirodnih resursa racionalnim korištenjem.

Glumica je održavala interakciju s djecom na svim izvedbama, aktivno su sudjelovali s odgovorima na pitanja te u prikupljanju i razvrstavanju otpada u odgovarajuće spremnike. Djeca su veselo prihvatili sve zadatke po uputi glumice, svi su se htjeli popeti na pozornicu a pokazali su i usvojena znanja o odvajanju otpada i potrebi zaštite okoliša o kojima su učili na prethodnoj predstavi.

Projekt Razmišljam EKOlogično ukupne je vrijednosti 1.171.898,68 kuna a sufinanciran je iz Kohezijskog fonda Europske unije u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju 2014.-2020. u iznosu od 85% prihvatljivih troškova.

Razdoblje provedbe projekta je od 28. lipnja 2018. godine do 28. studenog 2019. godine. Nositelj projekta je Grad Solin a sunositelji aktivnosti su Općine Klis, Podstrana i Dugopolje. Predstava „Naš vodeni svijet“ je druga prestava izrađena i financirana u sklopu informativno - edukativnih projektnih aktivnosti te je početkom studenog započelo njeno prikazivanje vrtićkim skupinama i mlađim osnovnoškolcima na području grada Solina te općina Dugopolje, Klis i Podstrana.

Osim predstava, program informativno - obrazovnih aktivnosti obuhvaća i: izradu letaka za osobe s poteškoćama u razvoju, brošure s prijevodom na Brailleovo pismo, plakata, edukativnih slikovnica i bojanka, specijaliziranih radijskih i TV emisija (s prijevodom na znakovni jezik), izradu web stranice sa sadržajima vezanim uz održivo gospodarenje otpadom, održavanje javnih i edukacijskih tribina, obilježavanje datuma vezanih uz zaštitu okoliša, natjecanja u školama u izradi kreativnih plakata na temu zaštite okoliša i održivog gospodarenja otpadom.

 

 

 

ekologicno logo novi

 

Pročitano 927 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr