Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 15 Svibanj 2013 08:09

U četvrtak u Domu mladih humanitarna akcija "Za Mateu"Humanitarna akcija splitskih srednjoškolaca "Za Mateu" održat će se u četvrtak, 16. svibnja 2013., s početkom u 19 sati u amfiteatru MKC-a (Doma mladih).

Matea Lončar je 16-godišnjakinja stradala 22. kolovoza 2012. u obiteljskoj kući uslijed strujnog udara. Do strašnog događaja bila je perspektivna rukometašica Rukometnog kluba Vranjic te odlična učenica V. gimnazije Vladimir Nazor. Nakon liječenja u KBC Split, Matea se tijekom prosinca 2012. liječila u KBC Dubrava u Zagrebu gdje je nakon višemjesečne kome došla svijesti.

Početkom siječnja ove godine upućena je na daljnje liječenje i rehabilitaciju u Krapinske Toplice gdje se trenutačno i nalazi. Na žalost, njeno stanje je i dalje teško te pored bolničke njege zahtjeva i svakodnevnu brigu roditelja, zbog čega su njeni roditelji  cijelo vrijeme liječenja boravili u Zagrebu, a sada su s Mateom i u Krapini. Mama Jelena je ostala bez posla, otac Ivan je umirovljeni dragovoljac Domovinskog rata i ima status HRVI-a, imaju još troje djece.

Sada, u ovoj teškoj životnoj situaciji obitelj nije u mogućnosti pokriti sve troškove liječenja i rehabilitacije koje Mateino stanje zahtjeva, zato vas molimo da se odazovete ovoj akciji  kako bi prikupljenim sredstvima Matei osigurali što bolje uvjete liječenja i oporavka.

U revijalnom dijelu program splitskih srednjoškolaca bit će zastupljene ove splitske škole:

1. Ekonomsko-birotehnička škola , skupni scenski nastup Tajna Juditinog prstena i rock band Alcatraz

2. II. gimnazija, pojedinačni scenski: Tihomir Šiškov, rock gitarist Jure Ivić

3. III. gimnazija: rock band Horizont

4. V. gimnazija i KUD Jedinstvo: Linđo

5. Škola likovnih umjetnosti: pojedinačni scenski Roko Birimiša

6. Zdravstvena škola: hip-hop grupa Style Force

7. Ženski đački dom : klapa Ružmarin

Podrška humanitarnoj akciji i oporavku Matee Lončar "ZA NJU - ZBOG NJE"

Cijena ulaznice je simboličnih 10 kuna.

Organizatori događa su Ekonomsko-birotehnička škola Split i V.gimnazija. Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj akciji plemenitog cilja da pomognemo našoj Matei!

 

 

 

 

Pročitano 3210 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr