Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 18 Studeni 2019 11:49

Predavanje prof.dr.sc. Zorana Zoričića u Teatrinu pod nazivom „Kako kroz odgoj djeteta reducirati mogućnosti razvoja ovisnosti“

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine u razdoblju 15. studenog do 15. prosinca s ciljem senzibilizacije javnosti na problem zlouporabe raznih sredstava ovisnosti i štetnih posljedica za pojedinca, obitelj i cijelu zajednicu.

Klub liječenih alkoholičara "SOLIN" zajedno s Gradom Solinom u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u 2019. organizira u petak 22. studenoga u 11.30 sati u Gradskoj knjižnici Solin (Teatrin) predavanje koje će održati prof.dr.sc. Zoran Zoričić, specijalist psihijatrije, subspecijalist alkoholizma i drugih ovisnosti, voditelj Referentnog centra za ovisnosti Kliničke bolnice "Sestre Milosrdnice" na temu: „Kako kroz odgoj djeteta reducirati mogućnosti razvoja ovisnosti“.

Predavanje je namijenjeno stručnim djelatnicima odgojnih, obrazovnih, zdravstvenih, socijalnih i javnih službi i ustanova.

Cilj predavanja je senzibilizacija i umrežavanje službi i ustanova od važnosti za prevenciju i rano prepoznavanje te skrb u rješavanju problema mentalnog zdravlja i poremećaja koji prethode razvoju ovisnosti s naglaskom na odgoj u obitelji i ulogu primarnih faktora skrbnog okruženja (vrtić, škola, lokalna zajednica). Predavanje je interaktivnog karaktera s mogućnošću sudjelovanja odnosno postavljanja pitanja i odgovora na njih.

 

 

Pročitano 491 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr