Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 10 Ožujak 2020 08:09

2. kolo Hrvatskog kuharskog kupa održat će natjecanjem “Zlatna Solinka”

Nakon otvorenja petnaestog izdanja Hrvatskog kuharskog kupa na Plitvičkim jezerima, ovoga tjedna će grad Solin ugostiti sudionike 2. kola na domaćem natjecanju Zlatna Solinka, koja će se po peti put održati u organizaciji Udruge kuhara Splitsko-dalmatinske županije, a pod pokroviteljstvom Grada Solina i TZ Solin 11. i 12. ožujka. 

Iako zamišljen i realiziran u natjecateljskom formatu, Hrvatski kuharski kup prije svega je mjesto susreta kuhara i slastičara iz svih krajeva Hrvatske i odlična platforma za afirmaciju mladih kuhara, stjecanja novih kulinarskih znanja i vještina te razmjena iskustva. No najveći zadatak Hrvatskog kuharskog kupa je promocija hrvatskih kulinarskih tradicijskih proizvoda i jačanje lokalnih proizvođača te njegovanje kulinarske baštine kao i njena implementacija u modernu kuhinju.

Kuhače će ukrstiti po dvije ekipe iz Varaždina i Zagreba, ekipa iz Pule, Buje i Koprivnice te domaća mlada ekipa iz Turističko-ugostiteljske škole Split. Pripremat će tri slijeda jela – Predjelo - Svečana hladna plata pripremljena od filea brancina, maslina i blitve, Glavno jelo - Toplo glavno jelo s prilogom pripremljeno od svinjskog buta, ružmarina, i sezonskog povrća i Desert - Hladni desert pripremljen od čokolade, oraha, naranče i vrhnja za šlag.

Za ocjenjivanje je zadužen stručni žiri sastavljen od vrhunskih kuhara, članova Sekcije ocjenjivača HKS-a – Miroslav Dolovčak, Vladimir Balent, Ivo Ribarević i Berislav Lacković. U programu će još sudjelovati i carving majstori Ivan Ursić i Dijana Jeličić koji će predstaviti svoje vještine u rezbarenju voća i povrća.
Stručnim ocjenjivanjem natjecateljskih jela, proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada završava natjecanje.

 

Pročitano 336 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr