Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 12 Ožujak 2020 08:59

U Solinu održano predavanje na temu "Odrastanje touch screen generacija - prepoznajemo li rizike?", prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander

U Solinu održano predavanje na temu "Odrastanje touch screen generacija - prepoznajemo li rizike?", prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander Foto: OŠ Vjekoslava Paraća

 

U prepunoj dvorani Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin 5. ožujka prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba održala je predavanje na temu "Odrastanje touch screen generacija - prepoznajemo li rizike?". Predavanje je održano u organizaciji Osnovne škole Vjekoslava Paraća i Grada Solina, u okviru projekta “Grad Solin – grad prijatelj djece” te je prvo u nizu događanja u povodu obilježavanja 50. obljetnice djelovanja škole ove solinske osmoljetke. Sve nazočne na samom otvaranju pozdravio je ravnatelj Osnovne škole Vjekoslava Paraća, Đuro Baloević.

Veliki odaziv posjetitelja svjedočio je kako je riječ o aktualnoj i važnoj temi koja se tiče roditelja, učitelja, odgojitelja, svih koji se bave djecom i mladima. U predavanju je prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander govorila o suvremenim načinima odrastanja djece već od vrtićke dobi, kao i o online navikama srednjoškolaca, odnosno predstavljena su nacionalna istraživanja Poliklinike iz 2013. i 2019. godine. Tijekom predavanja prof. dr. sc. Buljan Flander je naglasila mogućnosti i prednosti online odrastanja naših najmlađih generacija, a bilo je riječi i o rizicima koji djecu vrebaju iza ekrana. Važan dio predavanja odnosio se na ulogu roditelja, stručnjaka i svih onih koji svakodnevnom sudjeluju u odgoju i odrastanju djece, ali ulozi i odgovornosti u slučajevima kad djeca doživljavaju neugodna i/ili zlostavljajuća ponašanja.
Velik broj okupljenih izrazio je potrebu za dodatnim edukacijama i predavanjima o temama odgoja touch screen generacija ne samo za odrasle koji brinu i štite djecu nego i za djecu kojima je online svijet sastavni dio odrastanja.
Navedimo kako je školski zbor svojim nastupom otvorio večer izvedbom pjesme “Nek živi ljubav”, dok je program modelirala učenica Petra Pavić, učenica 8. razreda, a povodom predavanja prigodnu izložbu učeničkih radova na temu korištenja suvremenih tehnologija s učenicima je pripremila nastavnica likovne kulture Sanja Mirošević.
Na kraju se prof. dr. sc. Buljan Flander zahvalila Diani Burazin, logopedinji OŠ Vjekoslava Paraća i Gradu Solinu na čiju inicijativu je i organizirano predavanje.

 

Pročitano 452 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr